söndag 22 juni 2014

Midsommarpaddling - 2014.06.19-22

Förra midsommaren hade vi tänkt sticka ut vid Fjällbacka för att fira då vi fått tips av Nautopp om fin paddling där i samband med att mina vänner Johan och Marlene köpte ett par nya kajaker. Det visade sig då att Torbjörn och Kathrine på Nautopp även dom skulle ut på vattnet tillsammans med vänner och undrade om inte vi ville hänga med för att fira midsommar. "Självklart!", sa vi och efter den lyckade helgen är det i år dags igen. Den här gången startar hela gänget - totalt 9 pers - vid Boviken ute på Hamburgö. Kort paddling ut till viken på Jakobsös västsida där vi stannar för natten. Fin klipptältning med magnifik utsikt.

Paddlingen ut från Boviken.

Rasmus med hjälm.

Jakobsö

Frukost with a view.

Det blir en ganska kort natt. Vi satt uppe länge på kvällen och snackade om allt som hänt sist vi sågs för ett år sedan. Solen steker på tidigt och en bit innan 7 börjar folket droppa ur sina tält. Vi startar paddlingen strax efter 10 och i motvinden styr vi kajakerna mot Långeskär. En fin ö i ytterskärgården där jag tältade själv i slutet av april. Upp med tälten och så lite slappande. Motvinden tog nog rätt hårt på oss för det dröjer inte länge innan alla slumrar till.

Torbjörn på grund.

Lite grönare nu än sist jag var här!

Middagslur.

Långeskär
Midsommarmat mot kvällen så klart och mys vid brasan. Vädret hittills hästlängder bättre än förra året då det blåste över 20m/s i snitt och regnade. Regnet kommer även denna gång men bara under ett par timmar mot kvällen och i ganska små mängder.
Morgonen blir också den fin, med svaga vindar och sol. Väderöarna lockar för gänget så vi bestämmer oss för att lämna tälten för en dagstur ut på havet. Från Långeskär är det öppen havspaddling på nästan 7km, då gäller det att ha koll på vindar och vågor. Det visar sig vara ganska lugnt idag så vi tar oss över rätt enkelt. Lite spatserande på ön, en god fisklunch och så dags att ge sig hemåt igen. Vinden har vridit från nord mot västlig under dagen så desto längre vi väntar med hemfärden desto bättre vindar i ryggen. Runt 7m/s och avtagande.

Trappan upp till Lotsutkiken.

Norra Väderöarna.

Rasmus leker.

Strax efter 15 ger vi oss iväg och nordanvinden har nu dragit upp ganska ordentliga vågor. Rasmus och Tomas som gillar att leka kring grund surfar lite vågor innan vi börjar med överfarten. Inga konstigheter att paddla i vågorna men jag blir riktigt sjösjuk. Första gången i år trots att jag paddlat i vågor av samma dignitet tidigare. Får koncentrera mig hårt under nån timma för att inte spy, innan vågorna lugnar ner sig igen då vi närmar oss Långeskär. En lugn eftermiddag följt av kajakpolo och så 5-kamp som jag och Johan lyckades vinna.

Kajakpolo.

Kajakpolo.

Kvällsmys. Fint, men kallt!

Toppenhelg med bra väder! En fin tradition vi kommer fortsätta med, men nästa år blir jag nog själv då jag förmodligen är ute på min Sverigepaddling. Går allt enligt plan borde jag vara i närheten av Höga Kusten vid den tidpunkten.

Hela gänget, förutom jag då!

Långeskär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar