måndag 25 augusti 2014

Expedition1000

Känner du att du har allt men att dagarna bara går in i varandra och att det ändå är något som fattas? Det gjorde Dave Cornthwaite och bestämde sig för att ge sig ut på 25 icke motoriserade äventyr på 1000 miles vardera. 1609 km/resa och totalt ett varv runt jorden, lite drygt. Expedition1000 sägs vara det mest ambitiösa äventyret någonsin.

 

Just nu pågår den 11:e "etappen" och det i en kajak mellan Oslo och Helsingfors, men kajaken drivs inte enbart med paddel utan främst med fötterna. Populärt i varmare vatten bland fiskare, så lite udda val för våra vatten men kul med någon som går lite utanför boxen. Han finns på facebook och har även en karta med live tracking. Passerade idag broarna i Göteborg och fortsätter nu vidare mot Helsingfors via Göta kanal, vilket inte var originalplanen. Han visste inte ens om att den möjligheten fanns. Ska bli kul att följa resan vidare mot Finland. Har själv lite lösa planer på en liknande färdväg, men mer om det en annan gång.



Inspirerande med människor på äventyr tycker jag så delar gärna med mig. Det gäller att ta tillvara på dagarna och inte bara låta dom passera. Carpe diem, eller say yes more!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar