söndag 7 september 2014

Boreas Bolinas

En mindre ryggsäck är alltid bra att ha för t.ex. helgäventyret, mountainbike-turen eller cykelpendlingen. Boreas Bolinas rymmer 30 liter, är förberedd för vätskesystem och vattentät. En liten smart säck som har det mesta man behöver, men så har den också fått ett Outdoor Industry Award.


På utsidan finns tre mindre fack med dragkedja, varav ett helt vattentätt. Höftbältet går att plocka bort och utrustningslooparna kan gömmas undan ifall dom inte önskas användas. På insidan finns en större ficka för ett vätskesystem alternativt en mindre laptop och i anslutning till denna ficka en något mindre som passar perfekt för min iPad mini.

Boreas Bolina i horisontalläge. Låsningen av rulltoppen syns till höger.

Tillslutningen fungerar på samma sätt som en vanlig drysack, d.v.s. toppen rullas ihop. Enkelt system som går snabbt att stänga och väger lite. Säcken blir vattentät och visar endast 1023 g på vågen och plockar du av höftbältet sparar du ytterligare några gram.

Toppen hoprullad och låsningen öppen.

Varma dagar och särskilt under lite svettigare aktiviteter blir det fort varmt/blött mellan ryggen och väskan. Boreas har en fiffig lösning på problemet dom kallar Super-Tramp. Tryck bara ihop väskan tills lagom luftspalt uppstår och dra åt remmen.  Praktiskt under cykelturen när du inte bär så tungt och vill ha bra luftcirkulation. Under vandringar då du kanske har lite mer vikt i säcken och vill få den närmare ryggen är det bara att släppa på remmen. Nedan demonstreras funktionen, dock inte Bolinas-säcken men principen är exakt densamma.


Har använt väskan några gånger nu och gillar den skarpt, särskilt möjligheten att enkelt kunna justera avståndet mellan ryggen och väskan. Smidig för cykelpendlaren eller för den som vill packa lätt och vattentätt under helgturen. Finns att köpa hos NordicEko och kommer även så småningom dyka upp hos Addnature, Naturkompaniet och Outnorth. Tillverkas i favoritfärgen rött men även i svart, blått eller grönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar