fredag 26 september 2014

Klean Kanteen Stålmuggar

En bra mugg är ett måste ute i naturen. Tidigare har jag använt en hopvikbar "kåsa" i plast, men på senare tid har jag börjat fasa ur alla plastprodukter som kommer i kontakt med livsmedel. Sneglat ett tag efter en träkåsa men upptäckt en del fördelar med Klean Kanteens Stålmuggar som nog gör att jag kommer använda enbart dessa framöver.

Steel Pint (473ml), en brasa och jag.

Muggarna finns i två storlekar, 473ml eller 296ml och passar perfekt ihop med Trangias kökstång och gasolbrännare. För att värma tevattnet eller kaffet går det alltså utmärkt att ställa muggen direkt på brännaren och det blir klart på nolltid. Vilken plastkåsa klarar det?


Stålkopp och ett Trangia .

296ml-muggen på värmning i Göteborgs skärgård.

Finns lite olika tillbehör som exempelvis silikonring för att fästa muggen i karbinhake (eller liknande), lock samt ett fleeceöverdrag som håller dina händer isolerade från varma eller kalla drycker. Personligen använder jag ett stickat och tovat överdrag i ull som min vän Sanna tillverkat. Isolerade muggar fyller samma funktion men jag gillar att kunna värma händerna mot muggen och föredrar därför oisolerat.

Bra för varma drycker.

Smidig silikonring (tillbehör). Foto: Klean Kanteen.

Ursprungligen fanns bara den större muggen i sortimentet så det var väldigt välkommet med den mindre. Jag hade den stora ett tag men bytte till den mindre omgående när den kom ut då jag inte är överförtjust i stora muggar och har ofta ont om utrymme i packningen. Oavsett storlek håller muggarna hög kvalité och tillverkas i 18/8-stål. Finns at köpa i de flesta friluftsbutiker så som Naturkompaniet, Outnorth eller Addnature. Rekommenderas!

Smidig att samla bär i. Här den mindre 296ml-muggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar