fredag 26 september 2014

Klean Kanteen Steel Pint

En bra mugg är ett måste ute i naturen. Tidigare har jag använt en ihopvikbar "kåsa" i plast, men på senare tid har jag börjat fasa ur alla plastprodukter som kommer i kontakt med livsmedel. Sneglat ett tag efter en träkåsa men upptäckt en del fördelar med Klean Kanteens Steel Pint som nog gör att jag kommer använda enbart denna framöver.
 
Steel Pint, en brasa och jag.
 
Muggen rymmer 473ml (!) och passar perfekt ihop med Trangias kökstång och gasolbrännare. För att värma tevattnet eller kaffet går det alltså utmärkt att ställa muggen direkt på brännaren, och det blir klart på nolltid. Vilken plastkåsa klarar det?
 
Stålkopp och ett Trangia .
 
Finns lite olika tillbehör som exempelvis silikonring för att fästa muggen i karbinhake (eller liknande), lock samt ett fleeceöverdrag som håller dina händer isolerade från varma eller kalla drycker. Personligen har jag inte upplevt det som något problem utan håller bara koppen i överkanten då jag dricker något riktigt varmt.
Smidig silikonring (tillbehör). Foto: Klean Kanteen.
För oss med lite platsbrist hoppas jag att dom även tar fram en något mindre mugg. Den här rymmer som sagt nästan en halvliter och har märkt att jag nästan alltid bara fyller den till hälften (om det inte är öl förstås) och då sparar jag gärna på resterande utrymme i kajaken. Halva storleken hade passat perfekt för mig, den skaffar jag utan att blinka i sådana fall. Oavsett storlek håller muggen hög kvalité och tillverkas i 18/8-stål. Rekommenderas!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar