fredag 14 november 2014

LYO Expedition

"Äta bör man....." Inför min  kommande Sverigepaddling hade jag tänkt torka mycket av maten själv, men har ändrat mig.  Tids- och mer platskrävande (än frystorkat), dessutom inbillar jag mig att det  inte är helt lätt att få en välbalanserad måltid. En påse frystorkat tillagas snabbt och jag behöver inte fundera så mycket. Däremot har jag tänkt att äta den maten högst en gång per dygn och till de andra måltiderna försöka handla mat längs vägen.
Det finns många märken av frystorkad mat, men har ännu inte hittat någon som gör helt ekologiska måltider. Någon som dock kommer väldigt nära och som redan idag odlar mycket av sina ingredienser organiskt är Lyo Food. Planen är dessutom att inom kort lansera helt ekologiska måltider. Tummen upp för det!


Inga konserveringsmedel eller andra tillsatser utan 100% naturliga ingredienser, det är långt ifrån alla tillverkare som kan skryta med det. Har tidigare testat två av deras måltider. Farfalle med gorgonzola och spenat är riktigt god och mättande.


Idag hämtade jag ut ett paket innehållande ett gäng förpackningar. Har redan ett säkert kort och pasta bolognese har jag hört ska vara bra. Dom andra är lite osäkra så vill smaka av innan jag köper hem full ranson. Även testat att provpacka i kajaken och mellan fötterna och det främre skottet får jag plats med över 20 måltider. Förmodligen tar jag med mig 50-60 måltider totalt vilket innebär en vikt mellan 8-9kg.


Som lite kuriosa avslutningsvis kan nämnas att några av båtarna i Volvo Ocean Race lever på LYO-mat. Rekommenderas starkt!


3 kommentarer:

 1. jamen de där får man ju prova och ge en chans. Även om jag gillar Real.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut! Real är bra men det här smakar mer "hemlagat". Beef stroganof, pasta bolognese samt farfalle med gorgonzola är dom jag tycker är godast.

   Radera
  2. Ska prova vid tillfälle. Har lite Reallager men sen så. Bara det inte smakar billig burkmajs som 24hmeal :)

   Radera