måndag 26 maj 2014

Lysekil - 2014.05.22-25

Tog mig iväg efter jobbet mot Lysekil. Tanken är att fixa min kajak (något trasig) hos ett par vänner som driver en uthyrningsfirma där – Nautopp – samt kombinera det med lite go paddling. Hade inte med min systemkamera den här gången så ni får nöja er med tråkiga mobilbilder! Paddlade snabbt ut till Bläckhall och slog upp tältet för natten. Skönt att börja paddlingen redan på en torsdag.

Bläckhall

Det var svinvarmt under natten, sov utanför säcken nästan hela tiden. Solen började steka på vid 5-tiden och när jag öppnade upp dörren insåg jag att jag hade placerat tältet helt fel. Solen rätt in mot ansiktet. Blev en rätt tidig morgon. Orkade inte ligga o svettas. Tog mig ut på öppet hav. Bleke idag! Paddlade vidare ner till naturreservatet Gåsö och sen till Grundsund. Mysig liten fiskarby. Därifrån tillbaka till Gåsö för att slå upp tältet för natten. En kanonfin dag för paddling och det slog mig att det faktiskt är rätt skönt att vara ledig på fredagar.

Bleke!

Grundsund.

Tältplatsen på Gåsö.

Den här natten blev sval med lite vind som fläktade gott. Från Gåsö tog jag mig sen in till Nautopp för att börja pilla med min kajak. Trasig gelcoat måste plockas bort och ny läggas i. Blev en lång dag med kajakrenoveringen. Kom iväg först strax innan åtta. Fin kväll om än något blåsig. Tog mig tillbaka till Bläckhall då Lindholmen var ”upptagen” av segelbåtar.

Gammal sprucken gelcoat borttagen, sen i med ny.

Blåsig morgon men låg rätt skyddad på min ö. Fick låna en NDK Pilgrim Expedition av Nautopp då min egna lämnades kvar på tork. Upplevde den betydligt trögare än min men å andra sidan väldigt mycket tryggare i vågor. Hemvägen bjöd på rätt fin sjö. Har nog aldrig paddlat i så stora vågor tidigare, men det kändes ändå ganska tryggt med kajaken. Kul att testa nytt! Fixade klart det sista med gelcoaten och förstärkte sen upp vissa partier med nytt glasfiber på insidan. En bra helg där jag kombinerat både nytta med nöje.

Bläckhall med vy norrut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar