onsdag 18 juni 2014

Måseskär - 2014.06.12-15

Vid färjan mellan Orust och Malö ställde jag bilen denna torsdagskväll. Runt 14m/s i snitt så ingen idé att ge sig ut på allt för öppet hav. Tog mig några km norrut och tältade på Bjärkholmen som ligger väldigt skyddat strax norr om Malö. Fin plats men lerig botten så lite meckigt att ta sig iland.

Helgens rutt. Moturs paddling med start nära Ellös.

Fortsatt rätt blåsigt på morgonen. Tog en sväng till Bassholmen och spanade in båtmuseet som för tillfället var stängt. Vidare ut i Gullmarn under kraftig motvind. Rundade Fiskebäckskil i sidvind (runt 13m/s i snitt) och fick sen vinden och vågorna i ryggen. Go surf hela vägen bort till Grundsund där jag tog lite rast och vila. Ut i vinden och vågarna för att runda Islandsberg. Hade nog inte riktigt koll på hur stora vågorna skulle vara här. Tidigare hade jag bara haft de vågor som vinden rev upp på kortare sträckor men nu kom vågorna in från helt öppet hav. Det var ordentligt stökigt men ändå kontrollerbart och mot slutet rätt skoj! Full surf in till Gullholmen. Sen rätt skyddat hela vägen till Vallerö. Vinden la sig nästan helt mot kvällen och molnen drog bort, precis då dyker Johan och Marlene upp. Timing!

Marlene i fint kvällsljus.

Vallerö.

Raggmunk till middag och så lite fotande under kvällen som vanligt. Västra sidan på Vallerö bjuder på riktigt dramatiska klippor och en fin utsikt mot Måseskär samt Käringön.

Raggmunk på Trangian.

Vallerös västsida med Måseskär längst bort till höger.

Utsikten mot Käringön.

Morgonen blev fin med lite mindre vind än gårdagen men då vi visste att det skulle blåsa upp ville vi (läs Johan) beta av Måseskär så fort som möjligt då det ligger lite exponerat. Galna tärnor på ön och en tilltagande vind gjorde besöket kort, men några kort på fyren fick jag i alla fall.

Fri horisont!

Tärnor på Måseskär.

Fyren på Måseskär.

Tog oss vidare mot Slubbersholmen med vågor och vind i ryggen där vi sen slog läger för natten. Popcorn och fotboll på kvällen!

Medvindspaddling.

Fotboll i det fria!

Slubbersholmen.
 
Vinden vände från nord till syd under natten och nu blåste det varmt igen. Lugn frukost sen skön paddling hemåt med vinden i ryggen. Johan och Marre hade bilen vid Stocken, själv fick jag fortsätta drygt 8km till min bil nära Ellös. Körde på lite hårdare den biten och snittade 8,5km/h under 57min.

Fika!

Vind- och muskelkraft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar