onsdag 11 juni 2014

Pater Noster-skärgården - 2014.06.05-09


Har hört att fyren Pater Noster och Hamneskär är något i  hästväg och ett måste innan man dör. Tog därför sikte på denna skärgård direkt efter torsdagens jobb. Tältade på första bästa ön som på kartan var märkt naturreservat, men vanligtvis så brukar man få tälta åtminstone en natt, men inte här. Hoppsan!

Lammholmen.

Morgonen började fint men sen drog molnen in och vinden tilltog. Lite för blåsigt för att bege sig ut till Hamneskär (Pater Noster) så tog mig norrut via Åstol för att ha ett bra utgångsläge inför lördagen. Kom en del mindre skurar under dagen men efter 15-tiden blev det rätt ihållande. Slog upp tältet på Hjärterö och tillbringade nästan hela eftermiddagen/kvällen däri. Blixtar och dunder fick mig att tänka på mamma!

Åstol.

Dubbel regnbåge!

Hilleberg klarar det mesta!

Vilken morgon! Från att ha tokregnat hela kvällen och natten var det rätt fint att vakna till strålande sol och vindstilla. Upp med allt på tork som blev fuktigt igår innan jag hann få upp tältet. Njöt mest av tillvaron och stressade inte med morgonrutinerna. Tog sikte mot Hamneskär strax efter 10 och anlände lite efter lunch. Väldigt fin omgivning så bestämde mig för att stanna över natten för att fota fyren i skymningsljus.

Morgonen på Hjärterö.

Hamneskär och fyren Pater Noster.

En fin Heidenstammare!

Pater Noster.

Pater Noster.

Det blev sent igår, fotade fram till 01:30 och tjötade en hel del med ett trevligt kajakpar som kom ut på kvällen. Dom bjöd på fruktsallad och vi tältade bredvid varandra intill fyren. I stort sett den enda vettiga tältplatsen på ön. 1-2 tält funkar bra här men är du ett större sällskap så är det nog ingen större idé att tillbringa natten på ön. Tänk också på att de byggnader som finns här hör till hotellverksamheten så några toaletter finns egentligen inte för besökande. Nu frågade jag värdinnan lite snällt och fick låna dasset för ett lite större behov.

Så här kan man bo. Hilleberg, Pater Noster & jag.

 

Åt frukost på bryggan och packade sen kajaken. Fick hjälp av en snäll fiskare att lägga i kajaken. Har märkt att folk gärna tar kontakt och är vänliga när man paddlar själv. Det kommer nog inte bli några problem att socialisera under Sverigepaddlingen. Vägen till Hamneskär hade jag tagit genom ö-bandet men nu drog jag rakt ut på öppet hav och tog sikte mot Marstrand. Stökig sjö bitvis men inga större svårigheter att bemästra. Det var betydligt behagligare resa ut än hem. Fyllde på vatten och handlade lite mat i Marstrand och tog mig sen ut till en ö nära bilen för att få ytterligare en tältnatt innan jobbet på måndag.

Marstrand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar