torsdag 18 september 2014

Gear Pods

Vattentät förvaring är alltid praktiskt och i synnerhet för oss paddlare. Även om kajaken har vattentäta skott kan det läcka in och vill du förvara något uppe på däck kommer det garanterat skvätta vatten vid paddling. Vattentäta påsar, s.k. dry sacks, duger för det mesta men ibland kanske du vill ha något som verkligen är 100% vattentätt och som tål lite stryk utan att behöva oroa sig över innehållet. Gear Pods gör cylindrar i plast med lock i båda ändorna och i fyra olika storlekar (S, M, L och XL). Riktigt praktiska för att hålla rätt på alla småprylar som är känsliga för vatten. Själv har jag använt dessa ganska länge och har samtliga storlekar. Använder dom för bl.a. min iPhone 5, kamerabatterier, minneskort och kablar.

S, M, L & XL.

Alltid XL uppe på däck där jag har min telefon och bilnyckel.

Det finns även möjlighet att koppla ihop två eller flera tuber till en längre förvaring med antingen helt öppna skarvhylsor eller stängda om du vill ha utrymmena uppdelade men ändå ha allt samlat i en enda lång hylsa. Skarvhylsorna och locken finns i totalt sju olika färger, självklart har jag valt rött!

Sluten skarvhylsa. Den öppna är identiskt på utsidan.

Hylsorna håller en invändig diameter på 70mm och locken 84mm utvändigt. Längder och vikter enligt tabell:
  • S: 38mm invändigt och 46mm utvändigt. Väger 54g inklusive lock.
  • M: 76mm invändigt och 83mm utvändigt. Väger 74g inklusive lock.
  • L:  114mm invändigt och 122mm utvändigt. Väger 96g inklusive lock.
  • XL: 152mm invändigt och 158mm utvändigt. Väger 116g inklusive lock.

iPhone 5 i en XL-hylsa.

Kajaksaker.se saluförde tidigare dessa hylsor men det verkar inte gå att få tag på i svensk butik längre. Rätta mig gärna om jag har fel. Beställde mina hylsor direkt från tillverkarens hemsida.
Toppenfin kvalité och inte så farligt dyra. Inget jag använder för livsmedel men för småsaker och särskilt elektronikprylar är dom klockrena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar