söndag 10 maj 2015

Dag 9: Lindholmen-Lysekil

Distans: 5 km
Paddeltid: 0h 57min
Total distans: 114 km
Dagssnitt: 12.7 km/dag
Vind: 10 m/s NV vridande till V
Vilodagar: 1
Paddelväg: klicka här
 
Första natten som jag sover oavbrutet tills det är dags att kliva upp. Tidigare har jag alltid vaknat mitt i, oftast p.g.a. att kroppen värker men inatt tyckte den nog att sömnen var allra viktigast för jag sover över nio timmar. Det ömmar och värker fortsatt lite överallt och nu även markant i min högra axel som tidigare alltid varit ganska bra. Av den anledningen vill jag paddla så lite som möjligt idag och till kajakcentret i Lysekil har jag bara 5km i stark medvind. Är det någon som tycker lite synd om mig och vill hjälpa mig på traven, tänker jag medan frukosten intas och fåglarna utanför letar sin i gräset.
 
En större strandpipare letar mask.
 
Regnet under natten och förmiddagen slutar lagom tills det är dags att packa ihop och börja paddla, men mycket till paddling blir det inte. Vinden föser mig fram i full fart och mellan två öar toppar jag på 8km/h under flera minuter utan att behöva röra mig. Styr enbart med fötterna och håller upp paddeln som segel. Varför ska medvinden komma när jag är som allra mest oförmögen att paddla? Ödets ironi! Fortsätter jag glida med vinden ett par mil till kommer jag förvisso en bit söderut men måste ändå vila imorgon och då passar det bättre att göra det där allt finns som jag inte haft tillgång till under åtta dagar.
 
Strandpromenad i Lysekil.
 
Nu är jag tillbaka i civilisationen igen med alla dess bekvämligheter, men trots det längtar jag ändå ut på havet igen till det enkla livet och frihetskänslan. Har precis tagit en promenad och lagat mat, ståendes och med en riktig spis. Får väl roa mig här i Lysekil under en till två dagar innan jag fortsätter min färd.
 
Det börjar bli grönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar