tisdag 7 juli 2015

Dag 67: Notholmen-Galtström

Distans: 31 km
Paddeltid: 6 h 44 min
Total distans: 1 697 km
Dagssnitt: 25.3 km/dag
Vind: 4-6 m/s V
Vilodagar/inblåsta dagar: 8
Paddelväg: klicka här
 
Lörudden ligger knappa 4 mil bort och det hade varit bra att hinna dit idag innan mina föräldrar kommer och plockar upp mig. Klockan är tidigt ställd men när den ringer hör jag fortfarande tydligt hur vågorna dånar in på andra sidan ön. Det blåste rejält ute på Bottenhavet igår men vinden stannade av vid midnatt. Sjön ligger dock kvar och det bestämmer jag mig för att också göra. Vid halvtio rör sig kajaken framåt igen och de stora dyningarna rullar långsamt in från havet samtidigt som den västliga vinden skapar mindre vågor i motsatt riktning. En knepig upplevelse. Kan inte gå för nära land för att undvika bli uppspolad och går jag för långt ut blir frånlandsvinden för besvärlig. Låst däremellan och några öar finns här knappt. Ganska obehaglig paddling, men jag tar mig framåt och den släpande sjögången avtar så småningom.
 
En av de få lugna platserna under dagen.
 
I samma takt som vågorna från havet avtar tilltar frånlandsvinden. Det blir rätt slitsamt på fjärdardarna samt de mindre vikarna och jag börjar inse att det kankse inte går att nå Lörudden idag. Får nöja mig med Galtström. Föräldrarna sladdar in med bilen och vi börjar resan norrut mot Umeå. På några timmar susar vi förbi den sträcka jag senare skall paddla under flera dagar. Allt går fort, väldigt fort. Lite ovant nu när man anpassat sig till det långsamma tempot i kajaken och på land. Längtar redan tillbaka på något vis, även om det ska bli skönt att inte behöva jaga distans och krypa runt i ett tält.
 
Två båtar vid Galtström.

4 kommentarer:

 1. Hallå Ivan,
  Se till att ha det gott på viloveckan så hoppas jag att din motivation kommer tillbaka. Hur som helst så är du en jävla kämpe och äventyrare.
  Vi tänker och hejar på dig här på kontoret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glädjer mig att höra Nathaniel!! Saknar jobbet och er. Ska bli rätt skönt att komma tillbaka i september!:)

   Radera
 2. Hej Ivan, instämmer med dina jobbarkompisar, bara att lyfta på hatten för din prestation!
  Ser framemot dagsrapporterna när du är tillbaka på vattnet igen :-)
  //Finn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Finn!! Det ska bli kul att följa dig när du paddlar kusten!:)

   Radera