måndag 3 augusti 2015

Dag 94: Santasaari-Virtakari (Haparanda)

Distans: 16 km
Paddeltid: 3 h 57 min
Total distans: 2 370 km
Dagssnitt: 25.2 km/dag
Vind: 3-6 m/s NV
Vilodagar/inblåsta dagar: 15
Paddelväg: klicka här
 
Sista dagen och till riksröse 59 har jag bara 15 km. Det är en smått overklig känsla, att efter 93 dagar på tur äntligen ta sig i mål. Även om det är kort dit måste sträckan ändå göras och med tanke på hur svag och trött jag känner mig idag blir det en utmaning. Körde lite för länge igår och skulle egentligen behöva vila men nu är det så nära.
 
Grunt var det här.
 
Funderar om jag ska montera paddelflotören på min reservpaddel och på så vis få ett stödben ifall jag svimmar. Känner mig lika yr och vimmelkantig som igår kväll så är inte helt trygg med att paddla öppet. Stryker land så gott det går och tar så korta överfarter som möjligt. Det går långsamt men lyckas ta mig till Virtakari där farbror Östen med sin fru Anneli samt sonen Samuel väntar. Farbror Tore med grabben Fredrik är också här och till sist men inte minst Holger som kör mig med kajaken till Finland. Det värmer skönt att se deras glada miner och få höra gratulationerna. Att så många tagit sig hit för en simpel paddlare är bara det värt all heder.
 
 
 
Efter allt jag varit med om under ganska precis tre månader är det fantastiskt skönt att sätta punkt för den här gången. Det kommer inga tårar, men jag känner mig stolt och oerhört lättad att det är över. Smått overkligt och samtidigt lite vemodigt. STORT TACK till alla som följt mig på bloggen, stöttat mig under de tunga stunderna och peppat när det varit motigt! Speciellt tack till mina föräldrar som alltid funnits ett telefonsamtal bort. Utan er hade jag nog kastat in handduken för länge sen. Fler inlägg med tankar, statistik, summering, m.m. kommer så titta gärna förbi igen, men nu ska jag ta lite välförtjänt semester.

Färdigpaddlat!

10 kommentarer:

 1. Grattis!

  Du har gjort ett bra jobb!

  Snyggaste målfotot jag sett :-)

  SvaraRadera
 2. Snyggt jobbat Ivan, du är grym!!

  SvaraRadera
 3. Grattis och bra jobbat Ivan!

  SvaraRadera
 4. Stort grattis till en fantastisk prestation! Det har varit ett spännande att följa dig, läsa din trevliga text och se dina fina bilder. Ha nu en riktigt skön o välförtjänt semester.

  SvaraRadera
 5. Stort grattis till en stor bedrift denna besvärliga sommar.

  Det är en mäktig känsla att nå sitt mål som du haft framför dig i tre månader.
  Hoppas du fick samma euforiska lyckokänslor som jag fick vid första målgången i Haparanda. Det är beroendeframkallande - så du kommer säkert igen ett annat år :-)

  Jag kommer att sakna dina blogguppdateringar och fina bilder.

  Om du återkommer med en summering vore det kul att veta vad du använt för kamera och hur du lyckats få så fina och klara bilder från kajaken.

  SvaraRadera
 6. Hej Ivan,
  Respekt, bara att lyfta på haten och gratulera till en fanstastik prestation.
  Otroligt inspirerande rapporter och fina bilder du bjudit på under resan.
  ha det gott framöver och ha en bra semester :-)
  // Finn

  SvaraRadera
 7. Grattis, har varit kul att följa din resa här på bloggen!

  SvaraRadera
 8. Sanslöst bra Ivan! You made it! kom hem nu så firar vi i bubblet hos Kanto.

  SvaraRadera
 9. Bug och bock för alla hälsningar!! Kul att så många har följt mig under resan. Igår hade jag över 1000 unika besökare, det är inte illa för lite paddling. Fortsätt gärna titta in. Nya äventyr väntar runt hörnet.

  SvaraRadera