lördag 2 december 2017

Julpaddling

Gruppaktiviteter är egentligen inte min melodi, men vid juletid sägs det ju att man ska umgås och vara snäll så den här helgen bestämde jag mig för att följa med på en julpaddling som årligen arrangeras av mina vänner vid Nautopp i Grebbestad.

Frostig brygga och glada miner.

Det är några minsugrader vid start men trots det är vi 23 glada paddlare i torrdräkt och julpyntade kajaker som ger oss ut på ett tämligen lugnt hav. Vi styr mot Käften som är en skyddad fin tältplats strax nordväst om Grebbestad.

Lunch på Käften. Notera min taktiska placering.
Sandstranden här är inte stor, men vi får ändå plats med alla kajaker och kan äta av det som har släpats hit. Efter värmande mat och goda samtal är det så dags att ta sig tillbaka dit vi började dagen. Jag reflekterar över hur omständigt och krångligt allt blir när man är så många och bara en sådan simpel sak som att ta sig ut på vattnet från land tar en mindre evighet. En eller två personer är optimalt och tre är ok, men sen börjar det blir för många olika åsikter och tidskrävande procedurer.
Nåväl, nu var ju planen att bara ta det lugnt och umgås så jag blir åtminstone inte irriterad.

Jag och min färgglada outfit. Foto: Rasmus Jönsson.

Priset för bästa julpynt går till Tomas!
Solen skiner för fullt och innanför öarna får vi en ganska lugn paddling trots att det blåser 6-7m/s västlig vind. Vi tar oss tillbaka till kajakcentret och jag passar på att testa en SUP-bräda lite kort som avslutning på en trevlig paddeldag. Nu väntar julmiddag i goda vänners lag, som det så fint heter.

3 kommentarer:

 1. haha! jobbigt att vara snäll? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inte helt enkelt, men tur man bara behöver vara det en gång om året! ;)

   Radera
  2. blir det elak och solopaddling för resten nu då ;)

   Radera