söndag 21 januari 2018

Grindsbyvattnet

Årets första långfärdsskridskotur börjar okristligt tidigt. Caroline och Mikael lyckades övertyga mig igår att följa med, trots att jag idag hade helt andra planer. Mitt beslut visar sig vara lyckat, för väl på plats råder fantastiska vinterförhållanden med vindstilla, lite moln och en sol som sakta smyger upp ovanför horisonten. Vem hade trott att en av få åkbara sjöar ligger på Orust?


Caroline har en innebandymatch i Göteborg och måste avvika redan vid tiotiden, därav den ovanligt tidiga morgonen. Jag och Mikael fortsätter söderut på sjön. Bitvis apelsinis men för det mesta relativt bra trots det milda vintervädret som varit. Vi stryker strandkanten och betar av alla små vikar. Sjön är inte stor men det tar ändå en bit över timmen att runda den.

Knappt vaken, men fint ljus var det i alla fall. Foto: Caroline Henriksson.

Vintrig och vacker morgon. Ibland lönar det sig att stiga upp tidigt.

Två stora gäng från Friluftsfrämjandet är här och ytterligare några "privatåkare". Isen är för det mesta 7-8cm tjock men trots det är det ändå ganska skönt att så många är här med isdubbar och kastlinor ifall något skulle gå snett.

Flytväst, isdubbar och hjälm. Inget kan gå snett!

Efter en fika i solen dyker ambulansen och brandkåren upp. Det visar sig att en av Friluftsfrämjandets åkare fastnade och snubblade i en av sprickorna varpå handleden bröts. En dag som denna, med ett tunt snötäcke, gäller det att ha full koll på var sprickorna är.

Fina klippväggar på sina ställen.

Jag hinner inte hem i tid som planerat men när vädret är såpass fint som det är idag gäller det att fånga dagen och låta allt annat få vara för en stund. Trots att väderprognosen visade mulet fick vi sol hela dagen. En mycket lyckad premiärtur kort sagt!

Som en kalv på grönbete. Foto: Mikael Espeland.

1 kommentar:

  1. Tack för en härlig tur, om än lite hastig från min sida. 😊

    SvaraRadera