onsdag 23 juli 2014

Dag 2: Tjurholmen-Ramsholmen

Distans: 24 km
Medelhastighet: 4.9 km/h
Total distans: 42 km
Dagssnitt: 21 km/dag
Vind: kring 3 m/s SV
 
Igår upptäcker jag att kajaken tar in vatten och idag börjar min solcellspanel att glappa. Inte nog med det, runt lunch ringer min kompis och säger att bilen krånglar. Mycket tycks vara emot mig den här turen men verkligen inte vädret. Det kan dock få vara lite svalare under nätterna. Sov inte så bra inatt trots att jag hade tältet helt öppet och låg i bara kallingar utan sovsäck.
Vaknar upp till ett helt spegelblankt hav. Får se var vi ska ta oss idag. Fixar med lite silvertape och försöker täta de läckor jag hade problem med igår. Efter frukosten paddlar jag söderut via Alaska (Nord-Långö) och sen över Kosterfjorden till Kosteröarna. Otroligt mycket båtar ute så det gäller att hålla tungan rätt i mun. Lunchar på Syd-Kosters sandstränder och fortsätter sen via sundet ut på västra sidan av öarna.
 
Den fridlysta martornväxten
 
Båtar båtar båtar och de flesta från Norge. Hittar ingen fin spot för natten så väljer att paddla ut till Ursholmen för att kika lite på en fyr. Det blir ett kort stopp innan jag fortsätter österut genom ett gytter av småöar. Riktigt roligt att paddla genom, speciellt Tjälleskären. Är du kring Kosteröarna så är detta ett måste.
 
Ursholmens fyr
 
Glade gutter
 
Tjälleskären
 
Silvertejpningen då? Kajaken tar fortfarande in vatten men det är hanterbart med en svamp jag har i sittbrunnen. Det kommer även in en del i förskottet men dom läckorna har jag hittat nu så det får bli till att täta dessa imorgon.
Letar en stund efter lämplig tältplats men finner inget som faller mig i smaken. Paddlar mot Ramsholmen som jag har läst ska vara bra, och vilken spot, helt för mig själv! Inte en enda båt eller kajak. Den här platsen tar en hel drös med tält så det känns lite lyxigt att få vara helt själv. Smack upp med boendet, ett dopp och sen igång med köket. Svartabönorspaghetti med stekta grönskar den här gången. Proteinrikt (45%) och gott.
 
Ramsholmen
 
Svartabönorspaghetti
 
Nu har solen gått ner, men sitter trots det och skriver i shorts och skjorta utanför tältet. Avnjuter en öl, inte så kall men ändock en öl. Får se vad morgondagen har att erbjuda. Jag tar dagarna lite som dom kommer. Inga monsterdistanser direkt då jag har tänkt vara ute även hela nästa vecka, och till Göteborg är det inte så långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar