måndag 28 juli 2014

Dag 7: Lysekil-Tjällsö

Distans: 6 km
Medelhastighet: 5.1 km/h
Total distans: 136 km
Dagssnitt: 19.4 km/dag
Vind: 5 m/s NV
 
On the road again, eller rättare sagt på vattnet. Kajaken har genomgått en riktig 9000-mila-service. Glasfiberförstärkt, gelcoatad, nytt sittstöd, skeddavajern uppsmord och lösa skruvar åtdragna. Det är som att paddla en helt ny kajak när jag lämnar Lysekil på kvällen. Styr snabbt ner mot naturreservatet Tjällsö och den platsen jag tidigare varit på. Solen på väg ner och en god havsbris smeker mina kinder och livet känns så där enkelt igen som det gör när man är på färd. Allt jag behöver (förutom en dam) finns i kajaken och inga bekymmer så länge prylarna fungerar. Fast det är klart, med en dam blir det ju ofta bekymmer, eller hur var det nu?
 
Ny mössa o ny (nästan) kajak
 
Undrar om mina stenar för tältet finns kvar? Nä, dom är undanplockade. Ser bara tre i en hög lite längre bort så tänker att jag kanske kan få plats på en liten klipphylla vilket gör att jag kan sitta i tältet som på en stol. Oerhört lyxigt och skall inte underskattas. På vintern finns oftast möjligheten att gräva ur snön i förtältet men på sommaren är ju inte det lika enkelt, speciellt inte på klippor.
 
Hylltältning
 
Till Göteborg är det inte mycket mer än 70 km. Får nog göra en del avstickare så att jag kan vara ute hela denna veckan också. Bilen är som sagt parkerad i Marstrand så ett alternativ är att paddla ner till Göteborg och sen runda Hissingen och tillbaka till Marstrand. Vi får se, jag ska inte hetsa och imorgon får det bli en skön sovmorgon. Har arbetat i två dagar nu så känner mig lite utbränd. Dags att släcka lyset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar