fredag 19 september 2014

Fjällbacka skärgård- 2014.09.19

Ytterligare en helg med utlovat kanonväder och en sån får bara inte förgås. Snart börjar väl höststormarna och ruskvädret så lika bra att krama ur det sista ur sensommaren. Skärgården kring Fjällbacka hann jag knappt se på min långtur i somras då jag ju spenderade en natt vid Väderöarna och sen gick raka spåret mot Ramsvik. Den skärgården får jag aldrig nog av så lastar min bil denna strålande fredagsmorgon och kör norrut från Göteborg. Väl framme vid Fjällbacka åker jag igenom byn och parkerar sen precis innan första bron. Här står man gratis och en bra plats att utgå ifrån.
Luften är sval men solen och den svaga vinden gör att det ändå käns varmt och behagligt. Slingrar mig igenom Veddö Naturreservat och sen rakt västerut mot Stor-Svinningen där jag tar ett toastopp på en riktigt fin liten plats som jag sett att Erik och Pia tältat på tidigare (kajak.nu). Nu gjorde jag ju inte toabesöket just på den platsen, men ja, ni fattar!
 
Lunchdax.
 
Paddlar vidare på öns östra sida och upptäcker flera fina platser samt hästar (!) som betar på ön. Rundar Musön och glider sen på insidan av Otterön. Det blåser inte mycket nu och bitvis är det bleke. Vilken underbar dag att sitta i kajaken, tänker jag för mig själv.
 
Kepspaddling.
 
Efter Otterön kör jag vidare förbi lite småöar och går sen runt Pinnös nordliga spets. Börjar minnas sommarens paddling och att jag då klipptältade på Pinnös sydspets. En fin plats med massor av drivved, och ikväll är jag sugen på brasa. Det får bli en favorit i repris!
 
Matlagning på Pinnö.
 
Plockar ihop lite skräp på stranden och samlar det i en plastlåda som troligtvis kommer från en fiskebåt. Känner en unken doft när jag bär iväg allt och ser att rester av ruttna räkor åkt ut på mina kläder och hela jag luktar som en gammal räktrålare. Fräscht! Det får bli lite klädtvätt mot kvällen.
 
Lugnt hav.
 
I takt med att solen börjar närma sig havet tilltar mängden mygg. Borde inte dom vara borta den här tiden på året? Försöker gå runt så mycket som möjligt och intar middagen lite högre upp där den svagt fläktande vinden håller myggorna i schack. Det blir inte så kallt mot kvällen och suget efter en brasa är nu helt borta. Tar lite långexponeringar och går in i tältet istället. Imorgon kanske jag paddlar ut till Väderöarna. Det blir i sådana fall fjärde gången för i år. Enligt prognos skall det vara bleke vid lunch. Vi får sova på den tror jag för nu börjar det bli så kallt i tältet att det är dags att krypa ner i sovsäcken.
 
Istället för brasa.
 
Stjärnklart.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar