tisdag 10 februari 2015

Vid lägerelden

Trots att mamma är från Finland och båda mina föräldrar pratar flytande finska behärskar jag inte språket, men det har ändå känts tryggt att höra det talas då det är starkt förknippat med min uppväxt. Därför har jag alltid haft en liten svag böjelse för finska TV-program och dokumentärer, även om jag inte, utan textning, förstår ett smack av vad de säger.
För ett par dagar sedan snubblade jag över en finsk produktion på SVT Play. Vid lägerelden heter programmet och handlar om allt möjligt inom friluftsliv. Långfärdsskridskor, paddling, vandring, jakt och fiske har visats i de två första avsnitten. Klart sevärt om du gillar att vara ute och inte har allt för mycket emot finskan.

Paddling på Grönland. Foto: SVT Play.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar