måndag 6 april 2015

Fender för kajak

Jag har varit pinsamt dålig på att skriva nya inlägg sista tiden, men har varken haft inspirationen eller materialet för det. Axeln trilskas fortfarande, men har blivit klart mycket bättre efter rehab och MFR. Istället för att paddla över påsken som det var tänkt blev det alpin åkning i fjällen. Har även filat lite mer på min kajak och tänkte tipsa om en riktigt bra grej när du är ensam och tar upp båten på land. Jag ser många som använder sin paddelflottör som släpskydd, men är kajaken tungt packad sliter det både på skrovet och dig. Något slags fender att rulla kajaken på har länge varit i mina tankar och efter att ha sett Erik B. Jørgensen använda sig av principen under sin skandinavienpaddling gick jag till SeaSea och köpte mig en egen fender.

Lägg bara fendern längst fram och lyft sen kajaken i aktern.


Det fungerar riktigt bra och även på ojämna underlag. Enda nackdelen är att den blir något skrymmande: 120mm i diameter och 450mm lång (storlek F0), men på akterdäck är den inte i vägen och kan enkelt tas fram när det behövs. 

EDIT: det här var lösningen jag hade under min Sverigepaddling och så här efteråt, 2400km senare, kan jag bara konstatera att det är en suveränt enkel och smidig lösning då du är själv och kajaken tungt lastad.

Svart fender matchar kajaken bra (viktigt!).

Slänger in ett litet "instruktionsklipp" från den gode dansken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar