lördag 2 maj 2015

Dag 1: Svinesund-Tjurholmen

Distans: 16 km
Paddeltid: 3h 3min
Total distans: 16 km
Dagssnitt: 16 km/dag
Vind: 5-8 m/s NV
Paddelväg: klicka här
 
Det blev en het natt hos Johan och Marlene igår. Golvvärmen var uppskruvad till max, inget annat. Min lägenhet inne i Göteborg är klar för att hyras ut så av logistikskäl och en härlig grillbuffé valde jag att spendera sista civiliserade natten i Landvetter.
 
Kajakstuvning i Svinesund
 
Tomas möter upp i Svinesund och Johan hjälper mig att stuva i alla prylar i kajaken. Allting får plats och kring 11 kan vi flyta med den kraftiga medströmmen ut ur sundet. Medvind och sol på det gör att paddlingen går väldigt enkelt. Min axel ömmar redan från start och i skrivande stund lite mer. Inte helt bekväm med det faktum att jag har 2 400km paddling framför mig med en kropp som inte är bra, men vad är alternativen? Kört rehabträning sen i januari, varit hos naprapat samt tre olika sjukgymnaster. Min tanke är att köra på så länge det håller sig på en lagom nivå, men blir det värre och börjar smärta på riktigt bryter jag, även om det här har varit min dröm under en längre tid finns kusten alltid kvar. Hälsan i första hand, som det heter.
 
Tjurholmen blir kvällens lägerplats och efter att ha solat en stund bakom tältet får Tomas för sig att bada. 11 grader i vattnet. Har han blivit galen?
 
Sommarfeeling på Tjurholmen
 
Vi lagar mat och drar igång en värmande brasa mot kvällen. Jag hinner skära mig i pekfingret, spilla ut halva ölen på liggunderlaget och bränna mig på tummen. Som om jag aldrig varit ute i naturen tidigare. Imorgon är det utlovat svaga vindar från sydväst. Hoppas kroppen inte är helt förstörd då.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar