fredag 15 maj 2015

Dag 14: Närsholmen-Långholmen

Distans: 32 km
Paddeltid: 6h 45min
Total distans: 199 km
Dagssnitt: 14.2 km/dag
Vind: 5-7 m/s N-NV
Vilodagar/inblåsta dagar: 3
Paddelväg: klicka här
 
Nordanvinden river i mitt tält på morgonen och det gör inte så där galet ont i kroppen längre, trots över sex timmar paddling igår. Det är förvisso stor skillnad på medvinds- och motvindspaddling, men ändå. Musklerna har nog börjat anpassa sig, tänker jag. Äter min gröt, smörgås och ägg. Standardfrukosten ute på tur.
På vattnet "redan" klockan nio idag och medvinden gör det hela ganska mycket enklare när jag paddlar raka spåret söderut. Solen skiner även denna dagen och allt går som på räls. Till hamninloppet har jag bara tjugo kilometer och efter det kommer min vän Johan och möter upp med sin kajak.
 
Den "hemliga" passagen vid Hjuvik.
 
Vid Hjuvik pågår någon slags kappsegling och jag märker hur "tävlingsledaren" glider upp med sin båt. Nu får jag väl en ordentlig utskällning för att jag kört rakt över deras område men mannen undrar bara lite vänligt om jag är påväg till Haparanda. Javisst! Bengt (kommer inte ihåg efternamnet) har själv paddlat sträckan på lite drygt sjuttio dagar och har koll på vem jag är via bloggen. Kul!
 
Se upp!
 
Närmar mig Göteborg och med tanke på att det är Sveriges största hamn gäller det att hålla tungan rätt i mun. Tre stora fartyg är påväg ut när jag ska passera och en fjärde båt påväg in. Tar mig över första farleden utan problem och sneddar sen rejält över den andra för att spara lite distans. Riktigt dumt så här i efterhand kan tyckas då jag befinner mig i farleden långt över tio minuter. En båt hinner lätt dyka upp och passera under den tiden.
 
Vad är det där för utomjording i kajaken?
 
Johan möter upp på Rivö och vi paddlar sen söderut till Långholmen för att tälta. Det bjuds på den ena läckerheten efter den andra och till natten får jag en rumskamrat, i sann Brokeback-anda. God natt!
 
Nyfikna får.
 
Två stekare i skärgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar