söndag 17 maj 2015

Dag 16: Kedholmen

Distans: -
Paddeltid: -
Total distans: 214 km
Dagssnitt: 13.4 km/dag
Vind: 14 m/s V
Vilodagar/inblåsta dagar: 4

Norges nationaldag idag. Grattis med dagen Noreg (ja, på nynorska stavas det så)! Den firar jag ensam och inblåst på Kedholmen och då kan man unna sig en ordentlig sovmorgon fram till klockan 09:30.

Varmvatten på g!

På Särö, knappa kilometern bort, syns lyxvillorna på rad och här står jag naken under bar himmel och tvättar mig med regnvatten uppvärmt på elden. Inte för att jag har det dåligt ställt men just den här sommaren ter sig min vardag lika simpel som för en stenåldersmänniska, om man bortser från de tekniska prylarna förståss. Jag har ingen fet båt, ingen pampig villa eller snabb sportbil som kostar pengar. Det enda jag behöver fokusera på nu och två till tre månader framöver är att äta, paddla och någonstans att sova. Livet i sin enklaste form, det är då det får innehåll. Less is more, som man brukar säga och det gäller verkligen här!

 
 
Nyduschad och -rakad tar jag en promenad runt ön som till min förvåning visar sig vara ett naturreservat och man får tälta, men max två dygn. Tur jag sticker imorgon! Väl tillbaka blir det lite fix med utrustningen. Smörjer dragkedjor på torrdräkten samt luckorna på kajaken. Limmar min sko och kapellet som jag tror är orsaken till att det kommer in vatten i sittbrunnen. Bra att vara inblåst ibland, då hinner man med annat än bara paddla, äta och sova.
 
Någon har släpat sten på Kedholmen.
 
Steker pannkakor mot kvällen samtidigt som ett par knölsvanar glider upp för att äta vid min strand. Man kommer väldigt nära naturen och särskilt när man är ensam. Har sett rådjur, harar, sälar i massor och fåglar givetvis.
 
 
 
 
 
Imorgon kliver jag upp tidigt. Det skall vara hyfsade vindar under dagen, men blåser givetvis upp mot kvällen. Gäller att passa på att paddla när man kan och inte behöver ödsla allt för mycket energi. Det har jag hunnit lära mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar