onsdag 20 maj 2015

Dag 19: Balgö-Galtabäck

Distans: 22 km
Paddeltid: 6 h 14 min
Total distans: 284 km
Dagssnitt: 15.0 km/dag
Vind: 3-9 m/s S-SV
Vilodagar/inblåsta dagar: 4
Paddelväg: klicka här

Dagen börjar blåsig och självklart motvind. Bara att gilla läget. Kring 9m/s motvind hela vägen innan jag rundar Getterön och svänger in till Varberg. Rätt stökig sjö när jag kommer ut på öppet hav, men nu har jag varit med om det mesta de senaste dagarna så tänker inte allt för mycket på det utan försöker slappna av i paddlingen. Sänk axlarna, krampa inte om paddeln, mjuk i höften och avslappnad i käkarna. Då går det som en dans.

Varberg
 
Sätter fast båten i en av pålarna till kallbadhuset, jag har ju torrdräkt och tror inte tjuven är så pigg på att simma i tiogradigt vatten för att knycka grejer. Kilar in till stan, äter kebab och handlar. Tar sen en riktigt skön bastu med gubbarna som är mäkta imponerade över min färd och har naturligtvis sett att en kajak är förtöjd intill. Det blir lite av en snackis inne i bastun.

Stilla hav.
 
Färdigbunkrad, ren och fräsch fortsätter jag söderut vid femtiden. Vinden börjar lägga sig och havet likaså. Efter att ha studsat fram de senaste dagarna är det smått overkligt att paddla på "insjövågor". Siktet är intsällt på Glommen men det innebär att jag är framme runt tio och med tanke på hur lugn förmiddagen skall vara imorgon inser jag till slut det är bättre att spara kroppen och kliva upp tidigt.

Galtabäck
 
Nu är tältet på plats bredvid en uppdragen båt i Galtabäcks pittoreska lilla hamn, ca milen norr om Glommen. Första gången jag tältar i en hamn, men det lär bli fler gånger nu när jag snart är nere i Skåne. Imorgon går reveljen klockan sex.

Finn ett tält!

2 kommentarer:

  1. Där inne i hörnet har jag också tältat för några år sedan. Söt liten hamn!
    Får se, jag kanske också hamnar där om ett par veckor :-)

    Lycka till med fortsättningen!

    SvaraRadera