söndag 3 maj 2015

Dag 2: Tjurholmen-Killingen

Distans: 26 km
Paddeltid: 6h 3min
Total distans: 42 km
Dagssnitt: 21 km/dag
Vind: 0-5 m/s NV
Paddelväg: klicka här
 
Tomas är uppe med tuppen som vanligt och står i någon slags solhälsningsposition när jag öppnar upp min tältdörr. Natten var kall och strax innan soluppgången var det nog inte mer än ett par grader utanför. Trots lakan och underställ frös jag ändå något i min sommarsäck, så någon skönhetssömn blev det inte den här gången. Solen värmer i alla fall rätt gott på morgonen och frukosten kan avnjutas i ett vältempererat tält.
Ett par timmar efter väckning sitter vi startklara i kajaken. Färden går rakt söderut (såklart!) och vi sveper Nord-Långö på insidan för att sen via sundet ta oss ut på Syd-Långös västsida. Lätt vind i ryggen och strålande sol. Paddling är en njutning dagar som denna.
 
 
 
Efter ett lunchstopp sittandes i kajakerna bestämmer jag mig för att hänga med Tomas till hans ändstation. Den ligger vid en husvagnscamping och efter att ha fått gå lite husesyn och fyllt på vatten kontaktar jag min jobbkollega Elin som har sommarstuga i närheten. De är på plats och lockar med stek och klyftpotatis. Går det att avböja en sådan invitation? Från Resös husvagnscamping blir det fullt blås ca. 4km till Lindön. Elin möter mig i roddbåt tillsammans med sina två döttrar som gärna vill racea på vägen tillbaka.
 
Mums!
 
Maten smakar utsökt efter ett lagom hårt dagsverke. Inte helt dumt att bli bjuden på middag redan andra dagen. Hoppas på fler tillfällen! Tyvärr Lars och Agneta, Hals blir lite för lång omväg men det hade varit himla trevligt och jag vet ju att ni levererar.
 
Sjönära läge!
 
Efter måltiden och lite prat tar jag sikte på Killingen som ligger några hundra meter rakt söderut från Elins stuga. Tältet flyger upp och prylarna åker in. Kvällen börjar lugnt men övergår till en rätt blåsig tillställning. Det rycker och river i duken. Regn under natten fram till elvatiden imorgon. Ingen idé att stressa, det får bli sovmorgon och så Tjurepannan på det i frånlandsvind. Ha det så trevligt på jobbet gott folk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar