torsdag 21 maj 2015

Dag 20: Galtabäck-Stensjö

Distans: 35 km
Paddeltid: 8 h 52 min
Total distans: 319 km
Dagssnitt: 16.0 km/dag
Vind: 3-6 m/s SV
Vilodagar/inblåsta dagar: 4
Paddelväg: klicka här
 
Från Galtabäck är det 10 km raka spåret till Glommen. Bara att börja gneta i den sydvästliga vinden. Jag går i princip rakt söderut och får således motvind, men det blåser inte mer än 3-4 m/s så det fungerar. Värre är att jag börjar bli ordentligt pissnödig och har bara kommit halvvägs på lite drygt en timma. Här är ingen idé att gå iland utan man får förlita sig till de hamnar som finns.
 
Idag åkte tejpen fram!
 
Efter nästan tre timmar når jag Glommen och kan konstatera det var tur jag inte försökte paddla hit igår. Riktigt tråkig hamn som framöver enbart kommer förknippas med ordentligt pissnödig.
Fortsätter mot Falkenberg för en planerad lunch men när en liten liten ö dyker upp efter 8 km från Glommen kan jag kliva iland och äta. Perfekt, då slipper jag gå in i Falkenberg!
 
Stenig ö.
 
Det finns ytterligare en liten ö 8 km bort som inte syns med blotta ögat utan får plocka fram kikaren. Jajemen, 140 grader ungefär så kring 150 bör jag ligga på för att kompensera för vinden och vågorna. Går paddelvägen i en rät linje har man alltså gjort ett bra jobb och idag tycker jag att det gick rätt bra. Efter drygt en timmas paddling börjar jag se ö nummer två och fortsätter sen ytterligare en timma. Gör där ett kort stopp och fortsätter sen till Stensjö där jag är nu.
 
Eget bord, lyx!
 
Idag blev det många överfarter och jag höll mig relativt långt ifrån land hela tiden. Totalt alltså 10 km, 8 km, 8 km och 7 km. Imorgon ska det blåsa lite mer och sydligt.
 
Stensjö
 
Falkenberg vid vidsnurrorna och den lilla ön till vänster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar