måndag 25 maj 2015

Dag 24: Norrebro hamn-Lerhamn

Distans: 32 km
Paddeltid: 7 h 21 min
Total distans: 412 km
Dagssnitt: 17.2 km/dag
Vind: 1-5 m/s NV-V
Vilodagar/inblåsta dagar: 4
Paddelväg: klicka här

Det regnar under natten och morgonen. Ligger kvar i tältet och väntar ut det värsta för vindarna skall ändå vara ganska konstanta under dagen. Har jag blivit en city-frilufsare som bara ger sig ut vid fint väder? Ni vet, de som har Gore-Tex-jackor men som aldrig använder dem i regn. Hur som helst, man behöver inte utsätta sig för rusket i onödan och när det kommer ett uppehåll passar jag på att dra mot Torekov. Besöker den lokala pizzerian, handlar och börjar sen överfarten mot Kullaberg. Vågorna är små och vinden svag. Det här skall nog gå riktigt bra, men knappt halvvägs över Skälderviken blir det en del stök trots den svaga vinden. Koncentrerad paddling i ungefär tre kilometer, sen dör allt. Ingen vind och inga krusningar på ytan. Fantastiskt!

Mitt på Skälderviken.
 
Rundar Kullens fyr och glider sen i riktning mot Mölle. Ser stort ut på håll så fortsätter till Lerhamn som jag hört av en annan HBB-paddlare skall vara trevligt (tack JO) så tar sikte på det. Fåglarnas Airbus, en svan, lyfter från vattnet och möter mig när jag anländer till Lerhamn. Solen är påväg ner i havet och sen Kullens fyr har jag haft vinden i ryggen. Ja, du läste rätt!

Dagens placering.
 
Välkomnas direkt av pratglada och vänliga människor som menar jag får sova precis var jag vill. Här finns toalett, rinnande vatten och en elkabel som jag dragit till tältet. Det enda som saknas är en dusch och bastu förstås.

Kullaberg i vackert kvällsljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar