tisdag 5 maj 2015

Dag 4: Ulsholmen-Norra Dyngön

Distans: 17 km
Paddeltid: 4h 20min
Total distans: 66 km
Dagssnitt: 16.5 km/dag
Vind: 3-10 m/s O
Paddelväg: klicka här
 
04:44 visar klockan när en koltrast väcker mig med sin sång utanför tältet. Natten har varit helt vindstilla och tyst men nu börjar tältet röra på sig oroväckande mycket. Vinden skall tillta under dagen så ju tidigare jag kommer iväg desto mindre motvindspaddling får jag. Har dessutom ingen lust att bli kvar här då det ska blåsa över 10m/s sydväst under onsdagen. I de förhållandena vill jag inte passera Tjurepannan. Lika bra att kliva upp nu när jag ändå vaknat av naturens väckarklocka.
06:30 börjar jag paddla rakt mot Tjurepannan via fyren Väcker. Vindarna från land är svaga och det är bara lite småvågor i kombination med havets dyningar som gungar min båt. Jag tar mig rakt söderut och stryker Pinnös västsida för lite lä. Vinden tilltar hela tiden och det som började ganska enkelt har nu blivit lite halvsegt. Kroppen är sliten och det ömmar i de flesta muskler. Jag är verkligen inte van med paddlingen eftersom förberedelserna inte riktigt gick som planerat. Dag fyra sägs ju vara värst. Återstår väl att se men faktum är att axeln knappt ömmar idag. Istället är det ryggmuskler som bränner och värker. Bara dumt att slita i vinden så tar sikte på Långeskär för att slå läger, men ändrar mig i sista stund och väljer Norra Dyngön istället då den erbjuder bättre skydd mot de vindar som skall komma.
 
Norra Dyngön
 
Solen tittar nästan genom molntäcket när jag fått upp tältet och den friska ostanvinden hinner torka upp mina saker som är fuktiga från igår innan det börjar regna, igen. Bara att hålla sig inne resten av kvällen då det enligt prognos ska pågå till midnatt. Får se hur kroppen mår och hur vindarna blåser imorgon.
 
Varmt och skönt inne.
 
Regn och blåst ute.

1 kommentar:

  1. Ser klart mysigt ut i tältet. Hoppas det mojnar över natten.

    SvaraRadera