lördag 9 maj 2015

Dag 8: Dannemark-Lindholmen

Distans: 30 km
Paddeltid: 7h 24min
Total distans: 109 km
Dagssnitt: 13.6 km/dag
Vind: 0-4 m/s SV vridande till O
Vilodagar: 1
Paddelväg: klicka här
 
Somnar strax innan tio och sover oavbrutet fram till klockan 03:30. Kroppen värker, som den alltid har gjort på nätterna. Knådar lite med min triggerpunktsboll för att släcka det värsta. Försöker somna om, det går inte. Är alldeles för hungrig och när Mr Koltrast drar igång med sin sång strax därefter är det lönlöst, trots öronproppar. Lika bra att kliva upp och fixa frukosten. Gör allting väldigt tyst för att inte väcka danskarna som kom igår. De skulle upp tidigt men slår de mitt 04:00 hade jag blivit imponerad. Drygt en timma senare ser jag hur de kryper ur tältet. Inte illa ändå! Vi säger goodbye efter att en av danskarna studerat min kajak in i minsta detalj och jag börjar veva söderut till en morgonsol som precis stigit upp.
 
Sol på förmiddagen.
 
Det gapet jag tänkte passera igår bjuder verkligen upp till dans och nu är det nästan helt vindstilla. Fattade nog rätt beslut ändå att inte gå över här med västliga vindar kring 15-16m/s.
Tar mig in i Sotenäskanalen och får spegelblanktpaddling i princip hela vägen fram till södra mynningen och när jag rundar Malmön lägger sig vinden helt igen. Snacka om kontrast mot gårdagen.
 
Mulet på eftermiddagen.
 
Går iland på Lindholmen samtidigt som det börjar regna och blåsa. Typiskt, borde paddlat lite kortare men nu har jag verkligen nyttjat dagen även om det blev lite längre än vad som var tänkt. Kroppen är helt slut och värker. Undrar hur jag mår imorgon? Det skall blåsa 10m/s nordväst då . Kan det vara sant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar