tisdag 2 juni 2015

Dag 31: Kämpinge-Hörte

Distans: 40 km
Paddeltid: 6 h 53 min
Total distans: 576 km
Dagssnitt: 18.6 km/dag
Vind: 3-12 m/s SV
Vilodagar/inblåsta dagar: 5
Paddelväg: klicka här
 
Vaknar mitt i natten av att tältet skakar. Ligger helt oskyddat och det skulle blåsa 12-14 m/s. Tur jag säkrade ordentligt igår och att bostaden är av god kvalité. Jag somnar vidare trots oljudet och drar mig fram till nio på morgonen. Vågorna bryter hårt och det blåser 10-12 m/s, men enligt de väderkunniga skall det lätta mot eftermiddagen.
 
Så här lugnt kan det vara innanför grunden.
 
Lunchar och packar ihop prylarna. Vid ettiden är jag på vattnet och det är en lätt obehagskänsla som infinner sig. Jag har blivit mer harig nu efter allt som hänt. Tar mig mot Skåre fyra kilometer bort. Det går bra och väl där finns ett grund på ca. 500 m utanför som plockar alla vågor. Börjar bli bekväm på vattnet igen. Tar en paus och kollar vindar. Jodå, det ska minska för varje timme. Blåser 6-8 m/s nu och jag kan gå på grunt vatten fram till Trelleborg. Väl där håller jag ut rejält, vill inte återuppleva det som hände i Helsingborg. Färjorna kommer och går. Tar mig över farleden och det blir rätt turbulent med havets vågor som möter färjornas. Den här gången slipper jag i alla fall reflektioner från piren. Paddlar vidare i rask takt mot Gislövs läge och sen till Smygehuk. Vinden kommer snett från sidan och vågorna är lagom stora för att inte påverka paddlingen.
 
Den klassiska bilden.
 
Med tanke på de gynsamma vindarna vill jag nyttja dagen fullt ut innan det blir mörkt. Har 13 km kvar till Hörte och klockan är strax efter sju. 5 km/h i snitt tar det 2,5 h ungefär. Solen går ner 21:35. Det borde gå om jag skyndar lite. Slänger i mig middagen, knäpper några kort, går på toa och hoppar i kajaken. Paddlar sen på i riktigt bra fart. Gör sträckan på lite drygt 2 h vilket innebär en snittfart över 6 km/h och kommer fram precis när solen gått ner, numera på landsidan. Stressig dag på jobbet och handleden gör ont, eller rättare sagt muskeln som lyfter handen. Samma muskel som används för att vrida gasen på en motorcykel. I mitt fall har jag vridit paddeln för mycket vid motvind. Det knarrar t.o.m. från muskeln. Är det tecken på något allvarligt? Ser ut som jag blir inblåst ett par dagar nu vilket kanske är lika bra. Här finns ett mysigt fik, men givetvis är det bara öppet torsdag till söndag.
 
Fiket i Hörte.
 
Lugnt hav.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar