tisdag 2 juni 2015

Dag 32: Hörte

Distans: -
Paddeltid: -
Total distans: 576 km
Dagssnitt: 18 km/dag
Vind: 10-12 m/s SV
Vilodagar/inblåsta dagar: 6

Vinden och vågorna drar igång under natten. Det hörs tydligt trots att jag sover med öronproppar. Idag ska jag relaxa och håller horisontalläge fram till halvtio. Min handled ömmar, så den kan behöva vila och efter att ha kollat prognosen konstateras att det är lönlöst att ta sig någonstans idag. Bara att slöa och njuta av en lång frukost.

Dagens vindar i södra Sverige enligt DMI.

Ser hur en cyklist med kärra kommer på vägen intill båthamnen och det visar sig vara Helena Whitlock som har full koll på mig via bloggen. Hon har genomfört vita bandet, tänkte göra blå bandet men det blev ändrade planer och därför gör hon nu resan på cykel. Avslutningvis är tanken det gröna bandet. Dessutom sa hon upp sig från jobbet då tjänstledighet inte beviljades. Modigt!
 
Helena Whitlock med en Biltema-cykel.

Helena bjuder på fika och det blir en liten pratstund. Kul att träffa någon som vet vad det handlar om att vara ute ensam på tur. Det bör upplevas innan man förstår innebörden. Låter säkert fantastiskt på papperet för vissa men många stunder har jag funderat vad jag egentligen gett mig in på. Ensam är stark som det heter, men att vara både ensam och stark är inte helt enkelt alla gånger. Där är föräldrarna en bra stöttepelare och jag har nog aldrig pratat så mycket med dem som under den här perioden, trots att navelsträngen är klippt sen länge. Det är först när man är ifrån allt och alla som man förstår vad och vem som betyder mest. Saknar familjen, vännerna och kollegorna på jobbet.

Skvalpigt idag.

En kille som jobbar i fiket/restaurangen intill kommer förbi under dagen. Han spelar hög musik, dansar glatt runt i lokalen och klappar händerna. En kul dag på jobbet verkar det som. Han visar mig färska primörer och jag får fylla på mina vattenflaskor. Här finns Skånes fräschaste offentliga toalett som jag kan använda och som dessutom har ett eluttag. Kanske ska ladda mitt batteri då solen är något frånvarande idag samt att paddan gått varm. Slutar det bara regna tänkte jag även försöka få till en liten löptur.

11 kommentarer:

 1. Snart kommer sommaren, varma dagar, spegelblanka hav och klippor fulla av damer som väntar på att se en kajakpaddlare flexa musklerna! Då kommer det glidas lätt fram på de sju haven/Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sjöman har en kvinna i varje hamn, som det brukar heta. Ännu har jag inte sett någon, men de kanske börjar dyka upp när de fina dagarna kommer!;)

   Radera
 2. Fem km bort ligger Abbekås, som har en mycket trevlig hamnkapten. Jag har tältat i hamnen och fått låna dusch och toalett som säkert är i klass med den du har i Hörte.

  Ytterligare en 30 km bort ligger Kåseberga, med serveringar och duschar. Där har jag tältat ett par gånger på verandan till Sjöräddningssällskapets museum.

  Hoppas ömheten i handleden snart går över.
  Du är en kämpe!

  /Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen Peter. Jag siktar på Kåseberga på torsdag då det ser ut som jag får stanna här även imorgon. Kanske tar en prmenad till Abbekås o då ska jag hälsa från dig!:)

   Radera
 3. Hej Ivan,

  Vi har tänkt på dig idag och undrat hur du har det i vädret som du bjuds på. Skönt att höra att du fick lite sällskap. Jag hoppas att sommaren kommer snart, så du får lite behagligare förhållanden i resan mot Bottenviken (den bästa viken av dom alla)

  Ta hand om dig!
  Kram från Petra och Erik

  SvaraRadera
 4. Hej Ivan!
  Fasen vad du kämpar!!!! Jag tänker på dig ofta och dina inlägg är lite av dagens höjdpunkt! Du är ju grym som ta dig fram i detta vädret! Som det verkar nu så kommer det lite sol och värme till helgen. Hoppas du får lite positiv energi av det!
  Mina föräldrar bor på Sturkö (Karlskrona) och dit är du välkommen om du vill få lite civilisation för en stund. Själv är jag där helgen efter midsommar.

  Ta hand om dig och paddla försiktigt!
  Kram från Nina

  SvaraRadera
 5. Kämpa på Ivan! Jag håller tummarna för att din handled blir bra igen och att du får bättre väder.

  SvaraRadera
 6. Hoppas du hann o ladda batterier och krafter !, du fick till det bra med "ensam är stark", känns igen fast man inte gett sig på blå bandet ännu.. men det är jäkligt inspirerande läsning du bjuder på, så beslutet är fattat. kämpa på //

  SvaraRadera
 7. Hej Ivan!

  Se upp för militären om några dagar...

  http://www.svd.se/nato-och-usa-kopplar-grepp-om-ostersjon/om/baltops

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppsan! Trodde det räckte med att ha koll på skjutfälten bara. Tackar för infon!

   Radera
 8. Tack för era värmande rader. Kan jag behöva i dessa bistra tider. Men som man brukar säga, efter regn kommer solsken!:)

  SvaraRadera