torsdag 4 juni 2015

Dag 34: Hörte-Nybro strand

Distans: 27 km
Paddeltid: 5 h 10 min
Total distans: 603 km
Dagssnitt: 17.7 km/dag
Vind: 6-8 m/s V vridande till SV
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här

Äntligen på vattnet igen och just nu blåser det frånlandsvind. Vågorna är väldigt lugna och vinden god. Jag flyger fram utan att behöva anstränga mig särskilt mycket. Efter ca. 10 km paddlande landar jag i en vik fylld med en tjock sörja av tång. Det är knappt så jag kommer in utan får hoppa i vattnet och putta in kajaken. Inget jättetrevligt ställe men här i Skåne får man vara nöjd bara det går att kliva iland.
 
Fint väder i alla fall!

Vinden börjar vrida något under lunchen och precis när jag ska sticka sköljer ett par vågor över kajaken med sörjan därtill och målar både mig och kajaken brun. Naturligtvis hann jag inte få på kapellet utan får tvätta bort det värsta och sticker sen mot Ystad där jag tänkt skaffa inflammationshämmande piller samt ett handledsstöd.

Kajaken förtöjd i Ystad.
 
Lämnar kajaken i vattnet och knallar in i stan. Passar även på att handla lite mat då jag ändå är här. Kollar med hamnkaptenen om jag verkligen måste ta mig hela vägen ut via piren för att fortsätta eller om det inte är möjligt att gå genom en liten glugg som skymtas långt bort in mot land, men får besked om att den är stängd. Bara att paddla rakt ut i havet, ungefär en kilometer till huvudöppningen innan jag kan vika österut igen och efter att ha flugit runt i kajaken en stund ser jag att den där lilla öppningen längre in mycket väl hade gått att paddla i. Hade sparat mig minst 1 km. Bra hamnkaptenen!
Siktet är inställt på Nybroåns mynning för att tälta men någon öppning hittar jag aldrig och vågorna är lite för stora för att jag skall kunna glida runt och leta. Jag fortsätter och surflandar på stranden lite längre österut. Det gick bra den här gången men kunde lika gärna resulterat i att jag fått samla ihop mina grejer. Här intill finns en strandcamping så jag har toalett och dusch.

Det går att landa i enklare förhållanden.

Havet skall lägga sig helt under natten och vid sjutiden imorgon ska det blåsa, håll i er, 0-2m/s! Helt otroligt! Jag tänker gå upp klockan 05:00 så att jag sitter i kajaken då.

En torrdräkt (snart torr dräkt) och ett tält.

1 kommentar:

  1. Ja snart blir det varmare o solen kommer förhoppningsvis visa sig mer än vinden. Ang handleden så har jag haft samma problem för ett par år sedan. Smälte om paddelvinkeln (ej delbar) till nästan ingen, har aldrig haft ont sedan dess. Men så har jag inte paddlat så lång strapats som du heller. Håller tummarna för att det reder upp sig! Ingefärate varje kväll kanske!

    SvaraRadera