söndag 21 juni 2015

Dag 51: Sackholmen-Kolguskär

Distans: 29 km
Paddeltid: 7 h 23 min
Total distans: 1 183 km
Dagssnitt: 23.2 km/dag
Vind: 2-5 m/s O
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här
 
Den ostliga vinden är svag på förmiddagen men det är ändå jobbigt att paddla mot den. Idag kommer jag inte få något gratis. Det var ett tag sen jag hade vinden i ryggen, men vem har sagt att det ska vara enkelt? Jag går raka spåret till Stendörren och så ut på Tvären som påminner om en större insjö med alla öar runtomkring. Letar ett vrak som tydligen skall finnas här men ser inget. Vinden avtar för en stund och jag passar på att ta fram telefonen för att föreviga ögonblicket. En tärna sätter sig på min kajak bara några decimeter från huvudet precis när jag skall knäppa en selfie. Troligtvis har den inte uppfattat att jag är en levande varelse för den flyger snabbt iväg när jag rör på mig.
 
En kompis?
 
Antingen tar jag den något längre och skyddade vägen ovanför Askö eller den lite mer öppna kortare vägen under ön. Väljer den sista och får slita i vinden hela vägen från Källvik. Blåser "bara" 5 m/s men det är segt att i timmar paddla på öppet hav mot vågorna och vinden. Tänk om jag hade fått paddla åt andra hållet idag, vad lätt det hade gått. Efter Askö får jag nog och hittar en fin plats på Kolguskär. Härifrån är det inte långt till Torö där jag kan styra spetsen norrut igen. Med andra ord går jag in i Stockholms skärgård imorgon.
 
Egen blomrabatt på Kolguskär.

3 kommentarer:

 1. Ser att du gjort en bra dagstur och närmat dig Gålö. Då har du inte så långt kvar till Dalarö. Det passar mig bra att jobba på distans imorgon så jag är i stugan hela dagen och kvällen. Hoppas du "har vägarna förbi" så bjussar jag på en middag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja idag gick det bra. Imorgon ser det rätt illa ut med vindarna. Ska försöka ta mig till Dalarö åtminstone för att bunkra mat så får vi se var jag tar vägen. Har du något nummer jag kan nå dig på?

   Radera
  2. Ja, du kan ringa på 076-127 37 71

   Radera