söndag 28 juni 2015

Dag 58: Skötgrunden-Långören

Distans: 35 km
Paddeltid: 7 h 54 min
Total distans: 1 414 km
Dagssnitt: 24.4 km/dag
Vind: 4-6 m/s SV
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här

Sover rätt knackigt hela natten och vaknar innan klockan skall ringa. Det är inte riktigt samma komfort som den säng jag är van med men min kropp har ändå börjat anpassa sig och normalt sover jag som en stock. Hand- och fingerleder är fortfarande ömma och allra värst är det på morgonen. Muskler anpassar sig snabbt men leder tar tid.
 
Isberg eller bara fågelskit?

Ingen avancerad navigering idag. Det är i princip raka spåret i nordvästlig riktning. Vinden vrider in bland öarna och jag har någorlunda medvind till Öregrund. Strax därinnan blir jag invinkad av ett glatt pensionärspar. De har pratat med Jan Olof, en av paddlarna framför mig och jag gissar att han nämnt att jag är på ingång för de har koll på min blogg. De vill bjuda på kaffe men jag avböjer snällt då jag behöver paddla så mycket som möjligt idag. Dessutom dricker jag ju inte kaffe. På tal om JO, vi håller kontakten och peppar varandra när det är motigt. Han har blivit lite av en "mentor" i och med att han gör exakt samma sak och dessutom är en vecka framför mig.

Egen ö intill Långören.

Efter Öregrund börjar det bli kämpigt. Vinden kommer rakt framifrån då jag nu ändrat riktning. Närmar mig kärnkraftverket och börjar tröttna, men att hitta en tältplats här är som att leta en socialdemokrat på Östermalm. De öar som finns ser ut som stenbrott men så plötsligt ser jag en liten liten ö med släta fina klippor bland alla stenar. Väldigt exponerad plats för pålandsvind men den sydvästliga vinden skall hålla i sig.

 

Ikväll sitter jag i min stol utanför tältet i korttröja och shorts. Det blåser en del men ändå inte kallt. Första riktiga sommardagen på turen. Vem hade kunnat tro att den skulle komma i slutet av juni? Har precis plockat min första fästing och noterar att här finns en hel del havtornsbuskar. Tyvärr är det först till hösten bären kommer och så länge ska jag väl inte behöva vara ute. Idag gick jag över 140 mil, bara 90 mil kvar!

Den väldoftande vänderoten.

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat Ivan, skönt att bara ha 90 mil kvar. Kan du hålla mellan tre och fyra mil om dagen så plockar du bra med distans. Måste vara underbart att se milen krympa. Snart är du inne på sista tredjedelen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu har jag fått upp farten Magnus!:) Du får nog ligga i om du ska hinna ifatt mig!;)

      Radera