onsdag 15 juli 2015

Dag 75: Långskatan-Hemsön

Distans: 37 km
Paddeltid: 7 h 53 min
Total distans: 1 779 km
Dagssnitt: 23.7 km/dag
Vind: 0-4 m/s O vridande till S
Vilodagar/inblåsta dagar: 14
Paddelväg: klicka här
 
Min klocka visar finsk tid och det har jag givetvis glömt bort i mitt yrvakna tillstånd. Efter att ha gått i säng strax efter två igår unnar jag mig en sovmorgon till nio, men som i själva verket visar sig vara åtta. Det blåser inte mycket och havet ser ut att ligga rätt stilla. Det är bra för jag börjar dagen med att gå raka spåret över Åvikebukten. Några sälar har jag inte efter mig den här gången, annars brukar de nästan alltid skrämma mig på längre överfarter med sitt oberäkneliga plask strax bakom. Senast igår fick jag två kompisar mitt på Sundsvallsbukten. De studerade mig nyfiket, fnös en del och följde med mig nästan hela vägen in mot land.
 
Skogen in på knuten.
 
Dagen fortsätter lika lugnt som den började med några lätta vindpustar då och då. Till Härnösand tar jag mig ganska snabbt och hade jag inte varit fullbunkrad redan är staden ett guldställe för att fylla på depåerna. Här finns det mesta inom ett stenkast bort.
 
Lunch på Svenskäret.
 
Efter Skånekusten kan jag aldrig riktigt slappna av på öppet vatten och är hela tiden orolig för att vädret skall slå om eller att vågor skall börja trycka på utifrån, så nu när jag är innanför Härnön kan jag äntligen koppla av för en stund. Fortsätter norrut och följer Hemsöns västra sida. Ser flera fina platser för att tälta och när en liten sandremsa dyker upp med Högakustenbron i blickfånget är saken klar. De lugna vindarna ser ut att fortsätta imorgon och ingen är mer tacksam än jag.
 
Hemsön
 
Högakustenbron

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar