lördag 18 juli 2015

Dag 78: Mjältön

Distans: -
Paddeltid: -
Total distans: 1 830 km
Dagssnitt: 23.5 km/dag
Vind: 6-14 m/s S
Vilodagar/inblåsta dagar: 15
Paddelväg: -
 
 
Fåglarna sjöng och det hann börja ljusna innan jag somnade vid tretiden igår. Sov nog lite för mycket natten innan samt att jag gick i säng lite hungrig strax innan två. Morgonen börjar lugnt och efter frukosten ger jag mig iväg på den två kilometer långa stigen upp till toppen. Vandringen är ganska enkel till en början men blir lite mer fjällik mot slutet med klippterräng och några brantare passager. Har tagit med mig en sten nere vid havet för att lägga uppe på toppen, för jag har fått förklarat för mig att det är så man skall göra.

På toppen av Mjältön.

Utsikten är magnifik och segelbåtarna är som små vita prickar på vattnet. Min lust att fortsätta paddlingen idag har avtagit så på vägen ner mot tältet bestämmer jag mig för att stanna kvar här ytterligare en natt.


Vinden trycker på allt mer och strax efter lunch är havet fyllt av vita gäss. Studerar utvecklingen från den klippa där jag har lite bättre mobiltäckning. En man kommer förbi och en trevande konversation inleds men när han inser att jag nästan paddlat hela kusten lyser han upp, sätter upp ena benet på en sten och lägger armbågen mot knät. Mannen har seglat i över trettio år och färdats över Atlanten i orkanvindar så det är uppenbart att något spektakulärt måste till för att han skall låta sig imponeras och med tanke på kroppsspråket ser det ut som att jag lyckats. Blir inbjuden på en kopp te i hans segelbåt samtidigt som regnet tar vid.

 
 
Efter lunch tar jag en tur upp till en av de lägre topparna intill Baggviken. Knäpper några kort, plockar lite blåbär på vägen tillbaka och eldar igång bastun mot kvällen. Imorgon hoppas jag vädret är lite snällare för då ska jag ut på vattnet.

Baggviken (finn en röd prick).

4 kommentarer:

 1. Fantastiskt att få följa din resa dag för dag! En väntar med spänning på nästa inlägg som en väntar på att få öppna nästa lucka i en julkalender! Och det blir ju inte sämre av alla fina foton som visar vilket vackert land vi faktiskt bor i. Keep up the good work. Makalös är du, älskade lille tokbror! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina rader syster! Hoppas vi kan ses snart när jag gått i mål.:) Hälsa mannen!
   Kram

   Radera
 2. Jag och min fru paddlade runt mjältön under lördagen och hade baggviken som mål för kvällen. Vi blev tyvärr inblåsta i en vik på södra mjältön och tältade där istället. Det hade varit trevligt att prata paddling i bastun!

  Ha en fortsatt god tur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blåste rätt bra under lördagskvällen. Tur jag säkrade tältet med stormlinorna. Hade varit kul att snacka kajak som sagt!:)

   Radera