torsdag 30 juli 2015

Dag 90: Trundön-Storgrundet

Distans: 11 km
Paddeltid: 2 h 55 min
Total distans: 2 237 km
Dagssnitt: 24.9 km/dag
Vind: 3-10 m/s SO vridande till O
Vilodagar/inblåsta dagar: 15
Paddelväg: klicka här

Gästrummet som ligger i källaren är svalt och jag sover riktigt bra efter kusinbastun. Stort tack alla som ställde upp igår och välkomnade mig till Norrbotten! Speciellt tack till Lars som stod för både husrum, bastu och mat. Idag är en ny dag och till Haparanda är det inte mycket mer än 12-13 mil. Det är tre bra dagar på havet, inget mer. Inne i Luleå rör sig knappt träden men väl på Trundön går det vita gäss på havet i sydostlig riktning. En aktuell vindmätare säger kring 10 m/s och med den vinden i ansiktet går det inte fort. På en timme har jag inte kommit mycket mer än 3 km. Kliver iland på en liten ö och tar skydd. Ser ut som att det ska lätta lite mot eftermiddagen så bara att vänta ut det värsta.

Blåsigt

Tidsfördriv

Klockan hinner bli sju på kvällen innan vinden avtagit såpass mycket att jag tycker det är värt att fortsätta. Det går trögt fram till Trundöns spets och efter att ha rundat den börjar vågorna rulla in. Blir sjösjuk och allmänt less på att paddla så letar en plats för natten på Storgrundet, efter ynkliga 11 km paddlade. Här är sten överallt men så plötsligt en liten remsa med gräs och sandstrand. Vinden avtar ordentligt någon timma efter landstigning men jag har ingen lust att fortsätta och ingen större brådska till Haparanda, även om det skulle vara skönt att inte behöva tänka och leva paddling längre.

Storgrundet

4 kommentarer:

 1. I går kväll hade du Lina Hallebratt, en annan HBB-paddlare, 6 km före dig. Kan bli trångt vid riksröse 59 om några dar :-)
  Lycka till och njut de tre sista dagarna av din paddling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon har länge jagat mig och sakta men säkert tagit in. Jag har ingen direkt brådska och tänkte väl ta mig dit på måndag eller tisdag. Har ca 8mil kvar just nu. Det är ju nästan ingenting!:)

   Radera
 2. Grymt imponerad av dig, vilken bragd! Bit ihop nu sista biten, och försök att njuta av äventyret. Vi ses snart hoppas jag. Kramen Jens

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jens!! Ja snart är det dax för rullskidorna igen. Ska bli skönt att komma igång med flåset.:) Vi hörs!

   Radera