fredag 31 juli 2015

Dag 91: Storgrundet-Lövskär

Distans: 32 km
Paddeltid: 7 h 20 min
Total distans: 2 269 km
Dagssnitt: 24.9 km/dag
Vind: 0-3 m/s N
Vilodagar/inblåsta dagar: 15
Paddelväg: klicka här
 
"Inte ska du behöva sova i tält när du är här uppe!", som faster Ellas man Gunnar uttryckte det i förrgår. Sen jag kom till Norrbotten har hela släkten börjat rycka i mig och vill ha mig som gäst. Givetvis menat med gott hjärta, men om jag ska besöka alla kommer jag aldrig hinna fram. Ikväll har jag dock bestämt att sova hos kusinen Anders som kommer och möter upp vid Lövskär. Kusinerna Rönnbäck har verkligen fått en bra skolning i gästfrihet. Till Anders har jag inte mycket mer än 30 km och med tanke på hur lugnt det är idag ska det inte vara några problem.
 
Skum typ på lugnt vatten.
 
Vattnet här uppe i norr är väldigt bräckt och det är knappt att man känner saltsmaken längre. Jag har till och med sett näckrosor på vissa ställen, så lite salt är det. Sand finns i alla fall så det räcker till. Paddlingen idag går bitvis över långa grunda partier med vackra formationer på botten. Jag tar mig innanför Sandön för att sen runda den och fortsätta mot Lövskär. Ingen optimal väg, men nu har jag bestämt att träffa folk och det får kosta lite omväg.
 
 
Stryker industrihamnarna österut samtidigt som en större båt närmar sig. Svårt att veta exakt var den ska ta vägen så jag väntar intill en grön pinne ett tag för säkerhets skull tills båten ligger intill kajen.
 
Malmbåten Kalla.
 
Anders samt Holger, som är en god vän till familjen, möter upp vid Lövskär. Holger har lovat köra mig till sommarstugan i Finland och vill väl se hur det går för mig så här mot slutet. Hos Anders väntar en god grillad middag, en bastu i kusiners sällskap och så en skön säng förstås. Får se om jag paddlar vidare imorgon eller om jag fastnar här en dag till. Jag börjar få smak på civilisationen.
 
 
 
Grillmästarn!

3 kommentarer:

 1. Ser ut som att du får ett härligt avslut på din långa resa. Det hade varit underbart att dela avslutet men nu blev det inte så. Jag får försöka ett annat år.

  Jag följer din blogg, kul att det går bra. Men är du släkt med Rönnbäck, då kanske du är släkt med min gamla kompis Joakim Rönnbäck som är brandman i Stockholm men har släkt där uppe.

  Lycka till sista dagarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. SÅg det Magnus och som jag sa gäller det att lyssna på kroppen. Jag tor du gjorde klokt i att bryta.

   Någon Joakim känner jag inte till, tyvärr!:)

   Nu ligger jag bara ca 15km från mål. Snart så....snaart!!

   Radera
 2. Härligt, verkar fint däruppe!

  SvaraRadera