måndag 13 mars 2017

Årets paddelpremiär - 2017.03.12-13

Jag har inte kommit mycket mer än ett femtiotal meter från land när jag ser hur bilnyckeln dinglar ner mot botten. Ovanpå däcksväskan hade jag temporärt placerat nyckeln för att senare stoppa ner den tillsammans med telefonen i mitt skyddsfodral. Det glömdes givetvis bort så nu är det bara att försöka hitta och ta upp den. Hemnycklarna är inlåsta i bilen och den andra bilnyckeln är inlåst i lägenheten. Ja ni förstår, den här nyckeln måste bara upp! Det är svårt att se botten p.g.a. alla vågor men till slut efter nästan en timmes letande ser jag nyckeln på en meters djup och hoppar i med torrdräkten i det tregradiga vattnet.

Lunchstopp på Långholmen

Efter nyckelincidenten paddlar jag en kort bit söderut för att luncha på Långholmen, men upptäcker att jag lyckats glömma både tändare och eldstål. Det har aldrig hänt under mina samtliga friluftsäventyr, men någon gång måste vara den första och nu gäller det att vara kreativ. Bland allt skräp längs stranden hittar jag en tändare, men den är helt oduglig. Efter fortsatt letande slår det mig att jag har en gnisttändare i min gasollykta så genom att först tända den och sen plocka av glaskåpan kan jag tända köket. Problem solved och nu tittar solen fram!

Ett blåbär på Rivö.

Fortsätter mot södra änden av Köpstadsö för att runda  denna och sedan vidare mellan Brännö och Asperö. Den sydliga vinden har jag nu i ryggen och det går snabbt och enkelt till den skyddade viken vid östra sidan av Rivö där jag slår läger för natten.

Fullmånen på väg upp.

Rivö med Göteborgs hamninlopp intill.

Vinden lägger sig nästan helt mot kvällen och månen tittar fram. Ved har jag gott om och mat likaså. Med Göteborgsljuset i kulissen känner jag mig heller inte ensam, tvärtom upplever jag det ganska behagligt med stadens liv och rörelse på håll.

Kvällens värmekälla.

God natt!

Natten blir sval och jag sover ovanligt bra fram till åtta på morgonen. Vinden har tilltagit under natten och när jag vid lunchtiden paddlar raka spåret mot Fiskebäck blåser det kring 8-9m/s sydligt ute vid Vinga. Inte jätteskoj att vara ute på havet en kall och blåsig dag som denna men jag får glädjas åt den fina kvällen jag fick igår och de problem jag stötte på ordnade ju upp sig till slut. En lyckad premiär trots allt.

1 kommentar:

  1. Snyggt! och imponerande att du hittade och fick upp nyckeln :)

    SvaraRadera