måndag 1 augusti 2022

Skim Kayaks - Braveheart LV

Jag har paddlat Beaufort LV sedan 2017 och Differ under åtminstone 15 års tid. Den senare var min första egna kajak och också den som förde mig längs sveriges kust sommaren 2015Båda modellerna bra inom sina områden men jag har saknat en kajak med platt botten, mycket rocker och som är riktigt stabil i större vågor. Kort och gott en surf- och lekkajak, men också en sportig kajak för helgturer vid lite busigare väder.

Gjutformarna för Braveheart LV hos Skim Kayaks. Skrovet till vänster och däcket till höger.

Här är däcket och skrovet sammanfogat.

Keelstripen monterad och målad.

Jag vid Skim Kayaks i Bosund. Foto: SkimKayaks.

Det blev helt enkelt en Braveheart LV som beställdes av Evert direkt från fabriken. Kajaken är tveklöst den snyggaste modellen i Skim Kayaks uppställning om du frågar mig. Speciellt akterpartiet. Inte många tillverkare som slår det utseendet. Jag sneglade på denna modell innan jag köpte min Beaufort LV men insåg då att den senare är mest lämplig för mig och mina behov, så Braveheart LV fick vänta i ytterligare 5 år.

Aktern på Braveheart LV.

Viking Line-temat på mina tidigare kajaker börjar vara rätt uttjatat så på den här kajaken fick det bli en liten annan färgsättning och inget jag sett tidigare (RAL 7024, 3020 samt 5015). Jag tror mina färgval är helt unika, åtminstone hos Skim Kayaks men troligtvis också bland övriga tillverkare? Evert var skeptisk till en början men erkände det blev ganska bra när allt kom på plats. Kajaken är i s.k. rock hopper-utförande vilket innebär kevlar-skrov med kolfiberförstärkning. Givetvis valde jag också en Differ-sits i blått som jag monterar själv.

Grafitgrått skrov med rött däck och blå detaljer blev mina färgval. Vad tycks?

Återstår bara att montera sitsen. Kevlar samt kolfiber synligt i sittbrunnen.

Laminerad Differ-sits i samma blå som övriga detaljer.

Skottsäker kajak!

Skillnaden mellan mina modeller är uppenbar då de ligger bredvid varandra. Braveheart LV har klart mest rocker och är följaktligen den som surfar bäst. 

Differ, Beaufort LV och längst bort nya Braveheart LV. Här ser man tydligt skillnaden i rocker.

Differ nästan helt rak i formen medan Braveheart LV mer som en banan.

Skillnaden mellan kajakernas akter. En riktigt solblekt Differ i förgrunden.

Återkommer med en mer detaljerad utvärdering när jag testat henne ordentligt. Undrar vad som blir min fjärde kajak?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar