torsdag 10 juli 2014

Skim Kayaks

Idag gjorde jag ett besök hos Charger Composite som tillverkar Skim Kayaks. Företaget har sitt säte vid Karleby i Finland, så varför inte slå två flugor i en smäll när jag ändå har semester här? Den pratglade och trevlige holländaren Evert tog emot mig och visade runt i fabriken som för tillfället gick lite på lågvarv p.g.a. semestertider. Det är inte bara kajaker som görs här utan ungefär hälften av verksamheten innefattar mindre segelbåtar.
 
Evert Sr Aartsen
 
Vi diskuterade lite kring min kommande paddling och ett sponsorsamarbete. Skim Kayaks gör otroligt bra kajaker och märket har jag själv valt och paddlat ett antal år, det föll sig därför ganska naturligt att kontakta dom för att ta fram en optimal kajak för Sverigepaddlingen.
 
Skim Differ
 
Idag har jag en Skim Differ som fungerar utmärkt för kortare/halvlånga turer men runt Sveriges kust behöver jag nog något med lite större packvolym och kanske något lite stabilare för att förenkla paddlingen vid hårdare väder. Den danske kajakpaddlaren Thor F. Jensen paddlar för tillfället runt hela Danmark med just en Differ, så visst är det möjligt. Skim Kayaks kommer lansera några nyheter på den kommande Paddle Expo-mässan (tidigare Kanumesse), och det jag såg i fabriken verkar riktigt lovande.
 
Skim Differ i Göteborgs södra skärgård.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar