söndag 31 maj 2015

Dag 29: Klagshamn-Kämpinge

Distans: 18 km
Paddeltid: 4 h 36 min
Total distans: 534 km
Dagssnitt: 18.4 km/dag
Vind: 6-12 m/s V-SV
Vilodagar/inblåsta dagar: 5
Paddelväg: klicka här
 
Vinden håller i sig och det är omöjligt att ta sig iväg på morgonen som det var tänkt. Nu är det tvärtom som blåsigast på förmiddagen och här har jag klivit upp klockan 06:00 helt i onödan. Gör ett försök att runda piren vid lunchtid men vågorna är för stora och blåsten för hård. Piren är det kritiska, sen kan jag komma ner till grundare vatten och gå där hela vägen till Falsterbo. Bara att fortsätta vänta. Det kommer en hagelskur (!) med ett efterföljande rejält regn och efter det lägger sig vinden något. Jag passar på och lyckas ta mig förbi hindret.
 
Falsterbo kanal i kvällsljus.
 
Nu återstår bara sidovindspaddling ner till Falsterbo kanal. Låter kanske enkelt men i vindar kring 10 m/s driver kajaken en hel del åt sidan så i princip får jag jag paddla 45 grader mot vinden för att inte hamna helt fel. Ändå går min paddling som en pilbåge. Tar mig ner till kanalen och går igenom slussen klockan 21. Med land på båda sidor försvinner all vind så nu får jag spegelblank paddling i någon kilometer. Helt fantastiskt!
Går utanför piren på andra sidan i halvdunkla förhållanden. Minnena från skräckpaddlingen förbi Helsingborg gör sig påminda. Jag vill iland fort så det blir första bästa offentliga badstrand. Nu ligger jag bakom ett omklädningsrum på riktigt ojämn sand intill piren. Jag vill förbi Skåne illa kvickt. Vinden ser dock ut att hålla i sig tills på torsdag.
 
Intill piren är det kanonväder!

2 kommentarer:

  1. Verkar ju som veckan tyvärr inleds med regn och rusk. Så trist. Hoppas det snabbt drar förbi så vi får sommar snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tror vi är många som väntar på den just nu!

      Radera