fredag 5 juni 2015

Dag 35: Nybro strand-Brantevik

Distans: 37 km
Paddeltid: 8 h 4 min
Total distans: 640 km
Dagssnitt: 18.3 km/dag
Vind: 0-3 m/s SO
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här
 
Trots att havet ligger som en spegel måste jag vada ut till midjan för att slippa dyningarnas bryt över kajaken och in i sittbrunnen. Skyddskapellet låter jag sitta på tills jag kommit till ett djup där jag kan kliva i. Klockan är strax efter sju och det är en fantastiskt fin morgon. Ringer Kabusa skjutfält och får grönt för att passera. Kaptenen önskar mig ett stort lycka till. Som om han hade tänk lurpassa i buskarna och sänka min kajak denna vackra morgon. Det sker ju så klart inte utan istället paddlar jag raka spåret mot Kåseberga för toa, mat och Ale stenar. Sveriges egna Stonehenge.
 
Ale stenar
 
Med en lokalt fiskad och rökt spätta med en tillhörande potatissallad börjar jag den långa etappen mot Skillinge. Totalt 20 km, men idag är havet kav lugnt så det är inga problem att göra toalettbestyren i sittbrunnen. Letar efter vänstersvängen vid Sandhammaren tills jag kommer på att den är utdragen under 4-5 km. Det blir inte så mycket till tvär sväng utan upplevs mest som att paddla rakt fram längs en sandstrand. Stannar till för en lunch på vattnet och fortsätter mot Skillinge, men väl på plats bestämmer jag att inte gå in utan fortsätta till Brantevik. Totalt 27 km utan att kliva ur kajaken. Något mör i röven slår jag upp mitt tält intill fiskebodarna och småbåtarna. Får förklara för ett par nyfikna hur man ordnar med allt det praktiska när allt skall packas i en kajak. Förvåningen över hur mycket den rymmer kommer alltid som ett brev på posten.
 
Brantevik
 
Här finns en dusch. Den ska jag testa då campingen igår krävde passerkort. Får se hur vindarna ser ut för imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar