tisdag 16 juni 2015

Dag 46: Istergås-Sladö

Distans: 36 km
Paddeltid: 6 h 56 min
Total distans: 1 035 km
Dagssnitt: 22.5 km/dag
Vind: 2-5 m/s SO
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här
 
Erik klagar på ont i nacken samt ryggslutet. För mig ömmar det i finger- samt handleder. Det tar en ganska lång stund innan kroppen anpassar sig. De två första veckorna var en plåga för mig och jag hade konstant ont i axlar samt ryggen. Det har gått över nu och jag hoppas mina ömma leder också slutar gnälla.
 
Lugn morgon.
 
Ännu en fin morgon med svaga vindar, t.o.m. så svaga att knotten kan äta på oss medan vi äter gröt. Jag håller på att bli galen och det tar inte lång tid innan vi sitter i våra kajaker och börjar paddla i den tryckande värmen. Havets svala vindar kyler ner oss snabbt och trots att det är närmare 20 grader i luften är jag perfekt klädd. Torrdräkt och under tunna långkalsonger samt långärmad tröja. Får se hur länge jag kan vara så påklädd.
 
Svan med barn.

Idag är det mycket skyddad paddling bland öarna och vissa stunder upplevs det som om vi vore på en större insjö. Misterhults skärgård är verkligen fin med alla klippformationer. Precis som västkusten men med tillägget att det här finns träd på öarna. En av dessa öar ser perfekt ut för ett lunchstopp och Erik börjar denna högtidsstund med att elda upp plastlocket till kastrullen.
 
Bränt var det här!
 
Vi paddlar förbi Västervik och går sen via Äskeskär raka spåret till Sladös sydspets. Rundar den och hittar en perfekt klippa för tältet. Ingen plats för busväder men inatt skall det vara svaga vindar från väst och imorgon vrider det till sydväst. Perfekt för vår färd vidare norrut.
 
Klipptältning när den är som bäst!
 
En sista notis. Idag gick jag över 1 000 km. Det firades med en liten skvätt whiskey.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar