lördag 20 juni 2015

Dag 50: Juten-Sackholmen

Distans: 20 km
Paddeltid: 4 h 59 min
Total distans: 1 154 km
Dagssnitt: 23.1 km/dag
Vind: 2-5 m/s NO
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här
 
Det gråa vädret håller i sig och det är först till lunchen regnandet stannar av för en stund. Jag passar på och packar ihop mina prylar snabbt och börjar paddla mot Oxelösund. Uppehållet varar inte länge för väl på vattnet kommer regnet igen, men nu är det regnskurar som löser av varandra och däremellan kan man ana en blå himmel. Mitt humör är på topp och jag sjunger de låtar jag kan. Tar kanalen mot staden och passar på att fylla upp mitt vatten väl vid hamnen. Glider sen förbi de stora båtarna som håller på att lossa sitt gods. Jag går nära, riktigt nära och så länge tamparna inte har lossats kan jag vara säker på att ingen båt börjar åka.
 
Stor och liten.
 
Det är motvind och trots att det inte blåser mycket mer än 5 m/s är det jobbigt. Nosen är riktad mot Stendörren men när kvällssolen tittar fram och ön Sackholmen dyker upp tappar jag lusten att fortsätta. Det var ett tag sedan solen värmde så ikväll vill jag njuta och paddla kan jag ju göra imorgon.
 
Sackholmen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar