lördag 18 juni 2016

Måseskär - 2016.06.11-13

Här kommer ett tips på en fin helgpaddling jag gjorde tillsammans med ett par vänner förra helgen, men har även varit här förut och då paddlat ganska exakt samma väg, förutom en egen liten avstickare första dagen. Då som nu var vädret på topp. Inte mycket att klaga på med andra ord. Bifogar en interaktiv karta längst ner.

Dag 1
Parkera vid Stocken på Orust. Här står du gratis och med alla hus runtomkring känns det någorlunda säkert för bilen. Ut till Vallerö tar det bara någon timme med kajaken och här finns fantastiskt fina badstränder och flera gräsplättar som tar många tält. Vi tog även turen via Käringön den här gången.

Horisontvy från Vallerö.

Från Vallerö har man fin vy mot Måseskär.

Dag 2
Paddla söderut och gör förslagsvis ett stopp på Måseskär. Här finns en fin Heidenstamfyr men även lite andra sevärdheter. Var dock beredd på att ön gör skäl för namnet.

Hamnen vid Måseskär.

Måseskär

Bra kajakhamn vid Måseskär.

Några kilometer söderut från Måseskär ligger Slubbersholmen. Också den ön med fina stränder och gräsplättar. Här finns dessutom toalett och "återvinningsstation". Missa inte utsikten från toppen och ta gärna en titt på öns många vattensamlingar.

Fri horisont vid Slubbersholmens topp.

Infinitypool på Slubbersholmen.

Slubbersholmen

Dag 3
Paddla valfri väg mot bilen. Om vädret tillåter, ta gärna turen runt Sörön och förbi det pittoreska Mollösund.


Mollösund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar