måndag 14 juli 2014

Tankar

Är svag för fyrar och färgen röd, så följaktligen är många av mina ägodelar röda. Skaffade t.o.m. en ny Skim Differ enbart för att jag ville ha den i rött (min förra var orange), då förstår ni hur viktigt det är. Om en fyr dessutom är röd så har vi det bästa från två världar. Pater Noster är en och Tankar vid Karlebys hamninlopp en annan. Varför inte paddla dit när fyren ändå bara står 12km från vår stuga?
I den friska nordliga brisen styrde jag min skönhet ut på havet. Hade motvind nästan hela vägen bort förutom lä bitvis bakom öar.

Snyggt? Njaa, men praktiskt solskydd!

För ca. 1000 år sedan steg ön Tankar upp ur havet. Ön har varit bas för fiske och säljakt i nästan 300 år. Som fyrö är den en av Finlands mest populära öar och årligen kommer det hit runt 10 000 turister.

Tankar

Jag intog min matsäck och lät kameran jobba, som så många gånger förut. Här hade man kunna få till riktigt bra kort i grynings-/skymningsljus men det får bli en annan gång.

Fina gamla byggnader på ön.

Fyren och fågelholken

Stoppet blev inte allt för länge, bastun och en riktig måltid lockade därhemma. Valde att gå utomskärs vägen tillbaka och fick bra hjälp av vinden och vågorna som jag nu hade i ryggen. Havet glittrade och livet kändes enkelt. En härlig dag på sjön!


Avslutningsvis en exponering från igår samt min rutt, totalt 27km. Nu börjar det bli fint ljus utanför mitt fönster, hej på er!

Nordlig vy från sommarstugan.

Färdvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar