måndag 22 juni 2015

Dag 52: Kolguskär-Östra Vitsgarn

Distans: 41 km
Paddeltid: 8 h 53 min
Total distans: 1 224 km
Dagssnitt: 23.5 km/dag
Vind: 1-5 m/s O vridande till S
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här
 
Vissa dagar är jag ganska oinspirerad och har bara lust att ligga kvar i säcken när klockan ringer. Att göra något för mycket kan ta död på njutningen och jag börjar uppleva det ibland med paddlingen. De stunderna gäller det att vara stark och fortsätta kämpa för jag kan ju inte ge upp nu. En fin dag som denna kan inte kastas bort, då kommer jag aldrig ta mig till Haparanda. Kostar dock på mig en liten sovmorgon och är på vattnet strax innan tio. Jag rundar Torö och kompassen börjar peka norrut igen, det var ett par dagar sen sist då jag nästan bara paddlat ostligt.
 
Smala passager vid Torös östsida.
 
Lunchen äter jag i kajaken den här dagen och kan på så vis nyttja den sydliga vinden jag har i ryggen. Den för mig nästan en kilometer medan maten intas. Helt gratis och jag behöver inte ta ett enda paddeltag. Fortsätter i de smala passagerna mellan Järflotta och fastlandet. Det här är något helt annat än långa tråkiga överfarter och jag börjar bli på gott humör igen. Det märks för jag sjunger spontant. Tar östra sidan av öarna intill Nynäshamn för att slippa all båttrafik. Får syn på ett par kajaker och det visar sig vara Helena med kompis. Träffade henne nere i Hörte för tjugo dagar sedan, men då på cykel. Trevligt med återbesök!
Tar mig förbi Gotlandsfärjorna och närmar mig så småningom Muskö med dess militära aktivitet. Befinner mig innanför ett gäng gula käppar och inser senare att man kanske inte får vara här. Såg dem inte till en början och nu är det ju för sent när jag redan är mitt i markeringen. Bara att fortsätta och hoppas att man inte blir bortförd till något bergrum. Börjar bli kraftlös och tom på energi. Första gången jag känt mig så orkeslös, trots att jag fyllt på med energi hela vägen. Bland alla höga spektakulära klippor finner jag en bra plats för natten.
 
Den obligatoriska tältbilden.
 
Det ska regna och blåsa motvind imorgon. Ute vid Landsort säger prognosen 10-11 m/s, men hoppas kunna få lite skydd av klipporna. Blir nog ingen rekorddistans imorgon. Ska försöka ta mig till närmaste affär åtminstone. Idag satt jag över nio timmar i kajaken utan att stiga ur. Det är nog nytt non-stop-rekord. Myggorna surrar utanför tältet och det är dags att krypa ner i säcken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar