måndag 5 maj 2014

Segerstads skärgård - 2014.04.30-05.02

Det har blivit ganska många svängar med kajaken på Vänern genom åren, mest pga att havet tidigare känts lite otäckt men också för att jag har en god vän som håller till i krokarna. Kommande helg skall jag iväg på ett jubileum med en gammal DJ-/ljus-/ljudförening jag var med i under universitetstiden så passade på att kombinera detta med en tur på Vänern tillsammans med Erik. Startade vid Torsviken camping efter lunch. Runt 7°C och en del vind, rätt skönt att snabbt komma igång med paddlingen.

Erik fick låna min vingpaddel.

Inte mycket till vågor denna eftermiddag.

Väl på vattnet la sig vinden och det blev en ganska fin eftermiddag. Vi kryssade bland öar och skär och tog oss så småningom till Sandön. Gotlandsfeeling på den! Upp med tält och igång med brasan. Vädret var kalas men det hängde tunga svarta moln in mot land som såg ut att komma allt närmare. Mycket riktigt, efter nån timma började det blåsa ordentligt och regna en del. Pågick dock inte så länge och mot kvällen kunde vi hålla oss ute igen.

Sandön.

Tunga moln. "Kommer de hitåt?"

Någon timma i tältet sen ut igen.

#Brokeback

Rätt kallt under natten och vi placerade tältet lite fel så att vi inte fick någon morgonsol som värmde. Ändring på det tills nästa morgon. Gled runt bland öarna och njöt av den fina dagen. Ingen direkt sommarvärme men så länge man paddlar är det här perfekt väder. Tog oss till Gåsen och bestämde oss för att slå läger vid en fin sandstrand på den södra spetsen. Väl där blev vi lite sugna på att runda ett av vindkraftsfundamenten så vi tog oss en sväng ut till parken. 10st 3MW-snurror med en rotordiameter på 100m. Nog för att jag är liten men nu kände jag mig riktigt liten! Efter det tillbaka för att slå läger, fixa mat och en eld, givetvis! Det blev en mindre majbrasa som värmde riktigt skönt under den kalla kvällen.

Vindpark Vänern

Ordentligt brasa denna kalla men fina kväll.

Gåsen.

Gåsen.

Sov helt fantastiskt under den kommande natten, oftast brukar jag sova lite osammanhängande i tält men den här natten sov jag non stop. Återigen strålande sol och lite moln på morgonen. Ingen direkt plan för färdvägen under dagen men det slutade med att vi bestämde oss för att paddla in till Karlstad via Klarälven och det blev en rätt trevlig avslutning på en bra helg.

Lugnt även idag.
 
Biflöde till Klarälven.

Karlstad och Bryggudden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar