tisdag 23 juni 2015

Dag 53: Östra Vitsgarn-Toklo

Distans: 12 km
Paddeltid: 3 h 39 min
Total distans: 1 236 km
Dagssnitt: 23.3 km/dag
Vind: 5-6 m/s NO
Vilodagar/inblåsta dagar: 7
Paddelväg: klicka här

Tältet är helt stilla när jag öppnar ögonen och vågorna är små. Jag som hade väntat mig en blåsig morgon. Skyndar iväg för att ta tillvara på de lugna förhållandena. Det blåser motvind men än så länge ganska svagt. Tar skydd bakom Ramsholmen, sen Bergsholmen och fortsätter på öppet vatten någon kilometer mot Oxnö. En skärgårdsfärja dyker upp i bra fart från ingenstans och har kurs rakt mot mig när jag sitter och dagdrömmer mitt på vattnet. Här finns inga farledsmarkeringar så väldigt oklart hur den ska köra. Jag paddlar på och tar mig ur dess kurs varpå den svänger kraftigt och lägger sig rakt mot mig igen. Blir svag i benen och paddlar än hårdare samtidigt som jag ser den svänga tillbaka tvärt. Antagligen har den fått syn på mig. Lättad över att "Silverpilen" inte körde över mig idag fortsätter jag i den allt mer tilltagande vinden. Var jag inte vaken innan är jag det definitivt nu.

Regn och pannkakor till middag.

Sen Hörte har jag paddla oavbrutet varje dag. Kroppen behöver nog vila för har känt mig sliten de senaste dagarna och särskilt idag. Det finns inte mycket att sätta emot i vinden som inte är speciellt kraftig. Lunchar på Toklo och inser att det bästa är att slå läger och vila. Då får jag nog mer ut av de kommande dagarna som ser ut att bjuda på bra vindar, i rätt riktning. Hade för avsikt att paddla till Magnus Raasks stuga idag, några kilometer norr om Dalarö, men kroppen ville inte riktigt samma sak. Istället kommer Magnus ut med sin snabba Wahoo och bjuder på chips och folköl. Han ska själv paddla hela kusten i juli och siktar på rekordet, d.v.s. under 23 dagar! Ja, du läste rätt. Det blir dagsetapper över 10 mil och paddeltid kring 14 timmar. Svinesund-Göteborg avverkas på två dagar, för mig tog det två veckor! Jag håller verkligen tummarna att det går vägen och att vädret är med honom.

Magnus Raask i sin Wahoo.
 
Den lättklädde Magnus fryser som en hund i duggregnet så visiten blir inte mycket längre än någon timme men det bli en trevlig pratstund med en del utbyte av erfarenheter. Vi kanske ses vid riksröse 59 i juli/augusti, för nu börjar målet bli lite mer konkret. Jag begriper inte själv att jag lyckats tagit mig till Stockholm med tanke på vädret och hur kroppen strulat. Idag gick jag dessutom förbi den latitud i Svinesund där starten gick 2 maj.

6 kommentarer:

 1. Det var kul att träffas men skönt att vara tillbaka i stugvärmen framför en brasa.

  Lycka till på resten av din färd. Det fixar du galant!

  SvaraRadera
 2. Heja dig Ivan, önskar jag också som inte fick nöjet att träffa dig ikväll! Hälsningar Anna Raask

  SvaraRadera
 3. Hejaheja! Trots vädrets makter strävar du framåt. Fantastiskt att få följa dej.

  SvaraRadera
 4. Vilken kämpe du är !
  Ibland är det bra att se "bakåt" och se vilken lång sträcka man har bakom sig. // Finn

  SvaraRadera
 5. Tack herr och fru Raask, Krisina och Finn!! Det värmer i regnrusket!:)

  SvaraRadera
 6. Heja Heja! Imponerande , ringer och peppar senare :)

  SvaraRadera