måndag 19 september 2016

Göteborgs skärgård - 2016.09.17-19

Om någon undrar ifall jag slutat paddla och börjat med vandring istället behöver ni inte fundera mer. Den här helgen blev ordningen återställd igen. Vi utgick från Fiskebäck och paddlade ut till Stora Varholmen där vi träffade en dagspaddlare som demonstrerade sitt hemmabygge till kajak och förklarade för oss hur varmt det var i vattnet. Årets varmaste bad med hela 21 grader, men förutom dagspaddlarn var det bara Tomas som vågade blöta håret. Den ljumma kvällen övergick till natt och under söndagen tog vi oss ut till Vinga under fantastiskt fina förhållanden. Bleke långa stunder och en tryckande sommarvärme. Är det höst nu, eller hur var det?

Stora Varholmen

Färjspaning

Stora Varholmen


 
Eld på Stora Varlholmen

Vi lunchade, köpte glass och spanade in fyren. Jag blev sugen på en guidad fyrvisning men efter att ha sett alla överviktiga båtmänniskor insåg jag att en rundtur kommer ta tid. Vi fortsatte därför svinga våra paddlar och stannade till på Buskär som är ett fågelskyddsområde mellan 1/4-31/7.  Platsen var så inbjudande att jag bestämde mig för att slå läger för natten medan Tomas och Sofie paddlade hemåt. Somliga har ett jobb som väntar.

Tomas och Sofie på Vinga.

Lunch på Vinga.

Pannkaka med nyplockade björnbär.

Buskär med Vinga fyr i bakgrunden. Ser du tältet?

Varmt på Buskär.
Natten blev varm och under måndagen tog jag mig tillbaka över ett spegelblankt hav. På tisdag måste även jag till jobbet.

Lugn paddling även på hemvägen.

1 kommentar:

  1. Vafalls! Inget bad? :) snygga bilder! Kortvecka låter gött :)

    SvaraRadera